28 / 04 / 2024

En düşük kök emekli maaşı 11 bin 402 liraya dayandı: İşte SGK-SSK, Bağ-kur, Tarım'a yaklaşık yüzde 50 ek zam tablosu...

En düşük kök emekli maaşı 11 bin 402 liraya dayandı: İşte SGK-SSK, Bağ-kur, Tarım'a yaklaşık yüzde 50 ek zam tablosu...

Emekli maaş çalışmalarına ilişkin çalışmalar devam ediyor. Yeniden hesaplanan maaşlara göre, En düşük kök emekli maaşı 11 bin 402 liraya dayandı. İşte SGK-SSK, Bağ-kur, Tarımı kapsayan yaklaşık yüzde 50'lik zam tablosu...



Milyonlarca emekliyi kapsayan maaş zamları için yeni tahmin geldi. Bu kapsamda emekli maaşlarına yapılacak iyileştirme çalışmalarında kök aylıkların yanı sıra en düşük emekli aylığını arttıracak 3 formül konuşuluyor.

Ocak zammı için heyecanlı bekleyiş sürerken yeni hesaplamalar da dikkat çekiyor. Söz konusu 3 formülden birine göre en düşük emekli aylığının halen net 11 bin 402 TL olan asgari ücretle eşitlenecek. Bu formül yürürlüğe girer ise ek ödeme dahil aylığı 11 bin 402 TL'nin altında olan tüm emeklilerin geliri artacak. 

Takvim'de yer alan habere göre, milyonlarca emeklinin maaş zammı Ocak ayında yeniden şekillenecek. Böylece 3 farklı formülü masaya yatıracaklar. Söz konusu çalışmalar tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. 

 En düşük kök emekli maaşı 11 bin 402 liraya dayandı: İşte SGK-SSK, Bağ-kur, Tarım a yaklaşık yüzde 50 ek zam tablosu...

ERDOĞAN'DAN EMEKLİ MAAŞ ZAMMI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iyileştirme çalışmalarına ilişkin son açıklamaları ABD ziyareti sırasında gerçekleştirdi. "Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda" diye vurgu yapan Erdoğan, "İlgili bakanım zaten çalışmalarını sürdürüyor. 2024'e inşallah bunun kararlarını vermiş olarak gireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

EMEKLİLER MÜJDE: EN DÜŞÜK AYLIK ÖDEMEYE ZAM GELİYOR

Milyonlarca emekliyi kapsayan bir gelişme dikkat çekiyor. 

İlk formüle göre anlık olarak 7 bin 500 lira bandında olan en düşük aylık ödemesinin yükseltilmesi bekleniyor. Bu noktada en düşük 10.000 TL seviyesinin konuşulduğu kaydediliyor. Söz konusu düzenleme yürürlüğe girerse emekli vatandaşlara kök aylığı 10 bin liradan az ödeme yapılamayacak.

Şöyle ki, en az maaş aylığı aylık 10 bin TL olur ise kök aylığı ve ek ödemesinin toplamı 10 bin TL'den az olan emeklilere verilecek para her ay 10 bin TL'ye tamamlanacak. 

 En düşük kök emekli maaşı 11 bin 402 liraya dayandı: İşte SGK-SSK, Bağ-kur, Tarım a yaklaşık yüzde 50 ek zam tablosu...

Taban aylıkta yapılacak artış konusunda 3 farklı formül öne dikkat çekiyor:

  1. Net asgari ücret 8 bin 506 TL 'iken en az emekli aylığı ödemesi bunun yüzde 88.16'sı bandındaydı. Temmuz ayında net asgari ücret 11.402 TL oldu fakat taban emekli aylığı aynı kaldı. Önceki seviyenin yeniden sağlanması istenirse en düşük emekli aylığı 10 bin 52 TL'ye çıkabilecek. 
  2. En düşük emekli aylığına 6 aylık enflasyonun yansıtılması da masada konuşulanlar arasında yer alıyor. Orta Vadeli Program'da 2023 senesi enflasyonu tahmini yüzde 65 olarak bulunuyor. Bu tahmine göre bu senenin ikinci yarısında enflasyon yüzde 37.76 olarak bekleniyor. Eğer bu oran maaşlara yansıtılırsa, en düşük emekli aylığı 10 bin 332 TL'yi bulabilecek.
  3. Üçüncü formül ise en az emekli maşının halen net 11 bin 402 TL olan asgari ücretle eşit olması. En çok talep bu yönde bulunuyor. Eğer bu formül kabul görürse, ek ödeme dahil aylığı 11 bin 402 TL'nin altında olan tüm emeklilerin geliri artacak. Halen 7.500 TL alanların gelirinde 3 bin 902 lira artış yaşanacak.

 Tarım Bakanlığı, 22 yıl sonra genel tarım sayımı için harekete geçti!

Kocaeli'de 2023'ün ilk yarısında tamamlama vizesi alan yatırımlar 1.336 kişiye istihdam sağladı!

2023’ün ilk 9 ayında yüksek kurla birlikte yabancı turistlerin harcamaları da arttı!


Geri Dön