Kent Haberleri

En düşük memur maaşı 22 bin lira oldu! Diğer memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Son dakika zam oranı açıklandı! 

Memurlar maaşlarının kaç lira olacağını, maaş artışlarının nasıl yapılacağını merakla araştırmaya başladı. İşte ayrıntılar...  Bu açıklamanın ardından, memurlar maaşlarının kaç lira olacağını, maaş artışlarının nasıl yapılacağını merakla araştırmaya başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bir son dakika açıklamasıyla, en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye yükseltileceğini duyurdu. 

Bu açıklamanın ardından, memurlar maaşlarının kaç lira olacağını, maaş artışlarının nasıl yapılacağını merakla araştırmaya başladı. 

Ekonomist Muhammet Bayram, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

En düşük memur maaşı 22 bin lira oldu! Diğer memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Son dakika zam oranı açıklandı! 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; milyonlarca memur ve emekli dört gözle Temmuz ayını bekliyor. En düşük memur maaşının 22 bin lira olacağı açıklanırken, diğer memurların maaşlarının kaç lira olacağı da merak konusu oldu. 

Ekonomist Muhammet Bayram, konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanı son yaptığı açıklamasında kamu işçilerine ne kadarlık bir zam yapıldıysa memura ve emekliye de aynı oranda zam yapılacağını söyledi" dedi ve memur ile emeklilerin aslında enflasyon farkı kadar bir zam aldıklarını, geçen dönem uygulanan şeyin enflasyon artı sosyal refah payı artışı olduğunu belirtti. 

"Kamu işçilerine yapılan yüzde 45’lik zam sosyal refah payı düzenlemesinin yanında seyyanen bir zam da oldu" diyen Muhammet Bayram, tüm işçilere uygulanmak üzere yüzde 45’lik bir zam uygulandığını aktardı. 

Bu doğrultuda, memur ve emekliler için de hem enflasyon artışı hem de sosyal refah payı artışı yapılacağının altını çizen Bayram, açıklamasında "Devletimizin sosyal devlet ilkesi gereğince çalışanlarını enflasyon karşısında ezdirmemek en büyük borcu olmuştur" ifadelerine yer verdi. 

En düşük memur maaşı 22 bin lira oldu! Diğer memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Son dakika zam oranı açıklandı! 

KADEMELİ MAAŞ ARTIŞI MI YAPILACAK? 

Muhammet Bayram, "Kademeli bir şekilde maaş anlayışı zaten emeklilerimizde vardır" dedi ve en düşük emekli maaşının şu anda işçilerin 4 bin lira seviyesinde olsa dahi, bunun son düzenleme ile 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıkartıldığını vurguladı. 

Fazla maaş alanların şu anda artıştan yararlanmadığını dile getiren Bayram, "Devlet memurları kanuna göre memurlar derece ve kademeye göre mesleki olarak nitelendirilirler" açıklamasında bulundu. 

Muhammet Bayram, bu şekilde memurların, görevde terfi, yer değişikliği ve unvan değişikliği aldığını ve buna göre de maaş ödendiğini aktardı. 

Memurlar için ‘düşük olana daha fazla maaş artışı, yüksek olana daha az maaş artışı’ gibi bir durum olacağını düşünmediğini dile getiren Ekonomist Bayram, "Ancak 22 bin TL olarak Cumhurbaşkanının belirttiği en düşük memur maaşı brüt değil de net ise en düşük memur maaşı yüzde 85 oranında yükselecektir" açıklamasında bulundu. 

Daha yüksek maaş alanlar için yüzde 85'lik bir artışın pek mümkün olmadığına değinen Bayram, "Eğer bu artış belirttiğim gibi yüzde 85’lik bir artış ise kademeli bir memur maaş artışını konuşabiliriz. Ancak ben buna ihtimal vermiyorum" şeklinde konuştu. 

"Devlet memurları kanunu gereğince devlet memurlarının ücretlendirilmesi noktasında tüm memurlarımıza eşit bir maaş artışı kanuni olarak yapılmalıdır" açıklamasında bulunan Muhammet Bayram, 22 bin liranın memur maaşı brüt ücreti olması halinde diğer memurlara kademeli bir şekilde artış olmayacağına dikkat çekerek, kademeli maaş artışının adil olmadığını savundu. 

Bayram, eğer yapılacaksa tüm memurlara yüzde 45'lik bir zam uygulanacağını gündeme getirdi. 

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımı ne kadar olacak? Hangi maaşa kaç lira zam yapılacak? 

Tarım ÜFE Nisan ayında aylık bazda yüzde 2,32 azalırken yıllık yüzde 71,52 arttı!

Kadınlara 6 yıl erken emeklilik, 24.908 bin TL destek...

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Altın düştü! Gram altın yerlerde! Koşun bakın! 16 Mayıs 2023 altın fiyatları