Teknoloji

En fazla kaç taksitle cep telefon alınır? 

Taksitle telefon almaya hazırlanan tüketiciler BDDK düzenlemesi ile birlikte taksit sayılarını merak ediyor. Peki, En fazla kaç taksitle cep telefon alınır? İşte detaylar...

Telefon almak isteyen vatandaşlar "En fazla kaç taksitle cep telefon alınır?" sorusuna yanıt arıyor.

Türkiye'de son dönemlerde cep telefonu fiyatlarında dolar kuruna bağlı olarak yaşanan artıştan sonra taksit düzenlemesi gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yönetmelikte değişikliğe giderek taksit sayısını çoğalttı. Peki, En fazla kaç taksitle cep telefon alınır? İşte detaylar...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yönetmelikte değişikliğe giderek taksit sayısını çoğalttı. “ Satıcının “yenileme merkezi” ya da “yetkili satıcı” niteliğinde olması durumunda yenilenmiş ürünler için belirlenen taksitlendirme süresi de değiştirildi. 

Milyonlarca vatandaş "en fazla kaç taksitle telefon alınır? sorusuna yanıt sorgulamıyor. İşte, BDDK’nın yeni yaptığı düzenlemenin ayrıntıları...

Hürriyet'te yer alan detaylara göre, Taksitle telefon almaya hazırlananlar BDDK düzenlemesi ile beraber taksit sayılarını merak ediyor. 

Cep telefonu alımı için kullanılan tüketici kredilerinde vade sınırı 5 bin lira olarak belirlenmişti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu yönetmelikte yeni bir değişiklik yaptı. 

Pek çok telekomünikasyon firması faturaya ek olarak telefon satışlarını sürdürüyor. 2023 yılının gelmesiyle beraber telefon satışlarında artış yaşanması bekleniyor. 

YENİ YILDA EN FAZLA KAÇ TAKSİTLE TELEFON ALINIR?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkındaki Yönetmelikte değişikliğe gitti. Yeni verilen kurul kararı, kurumun internet sitesinden paylaşıldı. 

Cep telefonu almak için kullanılan tüketici kredilerinin vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 5 bin lTL'lik tutar 12 bin TL'ye çıkarıldı.

12 bin TL ve altındaki telefonlarda tüketici kredisi vade sınırı 12 ay oldu. 12 bin TL üzerindeki telefonlarda ise tüketici kredisi vade sınırı 3 ay olarak belirlendi.

Alınan yeni karara göre "yenilenmiş ürün" niteliğinde olan cep telefonu alımlarında, kredi kartlarında taksitlendirme süresi herhangi bir tutar sınırı olmaksızın 12 ay olarak belirlendi.

TMO en uygun ürünlerini paylaştı! 5 kilo ayçiçek yağı 135 TL'ye düştü! İşte 3 Şubat 2023 fiyat listesi

Migros'ta çılgın indirim! Ayçiçek yağı 119 TL'ye, Çaykur çay 66 TL'ye düştü! İşte 3 Ocak 2023 fiyat listesi...

BİM'de çılgın indirim 3 kg yoğurt 65 TL, 5 kg çamaşır yumuşatıcısı 49 TL! BİM kataloğu 7 Şubat 2023 fiyat listesi