Sektörel

En iyi 10 mangal adresi!

Baharın gelmesiyle birlikte ‘milli terapimiz’ mangal için en iyi 10 adresi için mangala meraklarıyla tanınan ünlülerden bir jüri oluşturduk

 

Fakat Hürriyet En İyi 10 seçmeleri, başladığı günden beri böyle şamata bir jüri görmedi. Aralarında öncekilerin söylediği adresleri sorup kopya çeken de var, “En iyi adres benim evim” diyen de... Oya Aydoğan yazın her akşam mangal kurduğunu, İbrahim Tatlıses en iyi mangalı kendisinin yaptığını söylüyor. İşin içinden çıkabilmek için gedikli jürilerimiz Erdal İpekeşen ve Yaşar Aksoy’dan da yardım istemek zorunda kaldık.   EN İYİ 10   1) Beyaz Bahçe / İSTANBUL 2) Mangalcı / BODRUM 3) Kaymakdonduran Mesire Alanı / İSTANBUL 4) Çağrışan Restoran / BURSA 5) Mangal Başı Et Lokantası / İSTANBUL 6) Çiçekli Köy Dinlenme Tesisi / İZMİR 7) Leonardo / İSTANBUL 8) Mogan Parkı / ANKARA 9) Cansu Alabalık / KOCAELİ 10) Mangal Dünyası / İSTANBUL   Konaklama olanağı var BEYAZ BAHÇE Cumhuriyet Köyü, bozulmamış doğasıyla dikkat çeken, Beykoz sınırları içindeki sakin bir alan. Beyaz Bahçe 29 yıldır Cumhuriyet Köyü merkezinde hizmet veriyor. Yan yana iki mekandan biri olan butik otel ve et mangal bölüm 800, diğer bölümse 2 bin kişilik. Mangal dışında kendi mönülerinde 20 çeşit zeytinyağlı, salatalar, tatlılar, sigara ve paçanga böreği gibi ara sıcaklar var. Alkol servisi bulunuyor. Sabah 8.00’de kahvaltıyla başlayan servis 24.00’te bitiyor. Oya Aydoğan, Seda Sayan, Esra Ceyhan, Müşerref Akay, Esra Erol, Müge Anlı gibi müdavimleri var. (216) 434 51 31       Bodrum’un gözdesi MANGALCI Bodrum Kızılağaç’taki mekân 30 yıldır Bodrum halkının uğrak yeri. 120 kişilik Mangalcı 09.00-23.00 arasında servis veriyor. Köy kahvaltısı ve ızgara çeşitleri bulunuyor. Köy kahvaltısı 17 lira. Pirzola, kanat, sucuk, kuzu şiş, ciğer gibi ızgara çeşitlerinin bulunduğu yerde bir kişi meze, içki ve ızgara dahil 40-50 liraya doyabiliyor. Gani Müjde ve Kenan Doğulu gibi ziyaretçileri var. (252) 369 22 55   Çok amaçlı alan KAYMAKDONDURAN MESİRE ALANI 1980’li yıllardan beri şehirden uzaklaşıp mangal yapmak isteyenleri tercih ettiği bir nokta. Alanda bir restoran, paintball merkezi ve piknik yeri bulunuyor. Restoran müşterileri giriş ücreti ödemiyor ama 600 masalık piknik alanına giriş ücreti araç başına 9 lira. Restoranda köfte, tavuk, biftek gibi ızgara çeşitleri, kaşarlı, kıymalı, karışık gibi pide çeşitleri bulunuyor. Piknik alanı 08.00-20.00, restoran 08.00- 24.00 arası açık. Köfte 10, antrikot 15, karışık ızgara 20 lira. (216) 424 03 44   İster kendin pişir ister hazır al ÇAĞRIŞAN RESTAURANT Terası 350, iç salonu 250 kişilik restoranda masalarda kurul mangallar sayesinde isteyen kendi etlerini pişirebiliyor. 12:00-24:00 arası açık. Mönüde salata, zeytinyağlı, ara sıcaklar, meze ve et çeşitlerinin yanı sıra ocak başı ve kebap çeşitleri var. Külbastı ve pirzolanın kilosu 60, köftenin 55 lira. Bir kişi içkisiz ortalama 45-50, içkili 55-60 liraya yemek yiyebiliyor. Ünlü müdavimleri; Bursaspor takımı, Galatasaray kulübü ve yöneticileri, şovmen Beyaz, Hülya Koçyiğit. (224) 244 91 00   Gece 01.00’e kadar servis MANGAL BAŞI ET LOKANTASI İstanbul Büyükçekmece’deki mekân 12 yıldır açık. Lokanta 300 kişilik. Mönüde et ve meze çeşitleri, içki, salata ve tatlı bulunuyor. Kuzu pirzola, antrikot, külbastı gibi ızgara çeşitleri sunuluyor. 12.00’de servise başlıyor, hafta içi 24.00, hafta sonu 01.00’de kapanıyor. Et ve meze çeşitlerinden seçmelerle hazırlanan ortalama bir mönü kişi başı 70-80 lira. (212) 882 31 13   Deve güreşleri eşliğinde ÇİÇEKLİ KÖY DİNLENME YERİ Tesise İzmir-İstanbul karayolunun 20’nci kilometresinden sağa sapınca ulaşılıyor. 80 hektarlık alanda kurulu, doğal oturma yerleri bulunan yer piknik alanı olarak özellikle bahar aylarında rağbet görüyor. Milli Park ve Kent Ormanı’ndaki çam ağaçlarının kokusu daha alana gelmeden misafirleri karşılıyor. Alanın bir diğer özelliği deve güreşlerinin yapılıyor olması. Mangal yapanlar yemeklerini yerken deve güreşlerini izleme imkânı da buluyor.   Asırlık evde mangal keyfi LEONARDO RESTORAN Şehirden uzaklaşmak için ilk akla gelen yerlerden Polonezköy’deki restoran, 1993’te açıldı. Sahipleri Polonya asıllı Leonardo 110 yıllık iki katlı bir evde hizmet veriyor. Kapalı alanda 300, açık havada 600 kişiye kadar kapasitesi var. Izgara ağırlıklı mönüde Polonya usulü alternatifler de mevcut. En ünlü lezzeti, kuzu antrikottan yapılan ‘Stake Ala Polonez’ 33 lira. 08.30-24.00 arası açık. Ortalama bir mönü 50 lira. (216) 432 30 82   Ankaralı’nın uğrak yeri MOGAN PARKI Ankara Gölbaşı’ndaki Mogan Gölü çevresindeki park toplam 600 bin metrekarelik alana kuruldu. Kuş gözlem evleri, 130 kilometrelik ahşap yürüme yolu, piknik alanı, çocuk parkları, at parkuru ve golf, tenis gibi birçok sporun yapılabileceği eğlence alanları bulunuyor. Gölün kıyı şeridindeki piknik alanında 200 barbekü ve piknik masasının yanında 50 adet çeşme var. (312) 484 59 41   Hem mangal hem spor CANSU ALABALIK Kocaeli Maşukiye’de 1998’den beri hizmet veriyor. Restoranın yanı sıra bungalov evleri var ve yapay gölde olta balıkçılığı, kano gibi çeşitli doğa sporlarını da misafirlerine sunuyor. Havuzlarda üretilen alabalıklar taze olarak servis ediliyor. Alabalığın yanı sıra köfte, sucuk, tavuk hem kiremitte hem ızgara da yapılıyor. Kiremitte alabalık 12, biftek 20, pirzola ve karışık ızgara 25 lira. (262) 354 38 98   Hazır közler, organik domatesler MANGAL DÜNYASI Çatalca İzzettin Köyü’ndeki mekân mangal imkânlarının yanı sıra içinde kuğuların yüzdüğü havuzu yeşil ortamıyla da dikkat çekiyor. 100 kadar masa ve çardağın her birinin kendi mangalı var. Müşteriler masalarına oturdukları anda daha zararsız, duman çıkarmayan fındık kabuğu közleri mangallara yerleştiriliyor ve ateş sorunu olmadan mangala başlanabiliyor. Mekana ait organik bostandan masalara domates, biber toplanabiliyor. Tavuğun kilosu 30, kırmızı etin 70, pirzolanın 80 lira. (530) 240 71 71 Hürriyet