Genel

En iyi kış lastiği markası hangisi? 4 mevsim kış lastiği yerine geçer mi?

Kış aylarına girilmesi ile birlikte araç sahipleri kış lastikleri için pek çok soru yöneltmeye başladı. Hangi kış lastiğinin iyi olduğu, Kaç tane kış lastiğinin olması gerektiği gibi sorular sıkça sorulmaktadır.

En iyi kış lastiği markası hangisi, 4 mevsim kış lastiği yerine geçer mi? İşte bu ve benzeri sorulan soruların detaylı yanıtları şu şekildedir;

KARDA HANGİ TİP LASTİK İYİ TUTAR?

Karda kısa boy ve geniş lastik daha dayanıklı olmaktadır. Özellikle de dönüşlerde daha iyi kavrama özelliğine sahiptir. Karın üzerinde giderken geniş lastik daha iyi dönüş sağlamaktadır. Çamurda ve derin karlı yolda kolay kayabilir.

İşte kış lastiğine dair merak edilen diğer soru ve yanıtlar…

EN İYİ KIŞ LASTİĞİ MARKASI HANGİSİ?

Yapılan testlere göre 2022 yılının en iyi kışlık lastik markaları arasında Michelin, Goodyear, Dunlop geliyor. Kış lastiği alırken dikkat etmemiz gereken birtakım özellikler vardır. Genel olarak özelliklere bakılırsa, araç kullanım sıklığı ve araç tipi, Üretim tarihi, Takım halinde kullanılması, AB lastik etiket değerlerine de uyması gerekiyor.

4 MEVSİM KIŞ LASTİĞİ YERİNE GEÇER Mİ?

Dört mevsim lastiği adından da anlaşılacağı gibi, yıl boyunca hareketliliğinizi sağlamak için tasarlanmıştır. Yaz ve kış lastiklerinin çeşitli avantajlarından faydalanmak için mevsim ne olursa olsun sürüş güvenliği sunmaktadır.

2 TANE LASTİĞİ YETERLİ Mİ?

Kar lastiği için pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri kaç kar lastiğinin takılmasıdır. Bu sebepten ötürü kafanızda sadece 2 lastiğin kış lastiği olması gerektiğine dair bir düşünce varsa bu düşünceyi bir kenara koyun. 4 tekerleğe de kış lastiği takmadığınız zaman, aracınız ne olursa olsun karlı ve buzlu zeminlerde, yani yol tutuşun düşük olduğu zeminlerde denge problemi yaşar.

KIŞ LASTİĞİ FAZLA YAKIT YAKAR MI?

Yaz aylarında, kış lastiği kullanıldığında yuvarlanma direnci artmaktadır. Bu da kış lastikleri yüzünden meydana gelir ve araçta bir enerji kaybına neden olur. Aynı şekilde bu da yakıt tüketiminin artmasına neden olur.

Ev hanımlarına destek! Başvuru yapın sizde maaş sahibi olun! İşte detaylar!

Piyasada herkes ona akın ediyor! 1 ayda tam olarak 10 milyar doları aştı! İşte detaylar!

MEB ücretsiz kurs takvimini açıklandı! MEB kurs başvurusu nereden yapılır? İşte detaylar!