27 / 04 / 2024

En iyi startup firmaları açıklandı! Zirvede dikkat çeken marka

En iyi startup firmaları açıklandı! Zirvede dikkat çeken marka

Hızla büyüyen ve dikkat çeken 10 genç Türk şirketine yer verilen 'LinkedIn En İyi Startups' listesi belli oldu. Listenin ilk sırasında Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu (Togg) bulunuyor. İşte tüm detaylar...



Profesyonel sosyal iş ağı ve sosyal paylaşım platformu LinkedIn, Türkiye'de bu yıl ikinci kez hazırladığı "LinkedIn En İyi Startup'lar 2023" listesini açıkladı. 

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, bu şirketlerin son zamanlarda ekonomideki ve işyerindeki zorlukların üstesinden gelerek kendi yollarını çizen ve bu yolda yatırımcıları ile en önemli yeteneklerin gözünde öne çıkmayı başaran startuplar olduğu ifade edildi. 

Listeyi oluşturmak için bu dört alanla ilgili LinkedIn verileri esas alındı:

Büyüme, iş arayanların ilgisi, şirketin ve çalışanlarının üyeler ile etkileşimi ve girişimlerin LinkedIn Top Companies listesinde bulunan yetenekleri ne kadar iyi çektiği.

Bu yıl ayrıca, büyümenin daha erken girişim aşamalarında olan daha fazla şirketi öne çıkarmak için yıl kriteri 5 ve altına düşürüldü. 

İşte bu yılın Türkiye‘deki 10 LinkedIn En İyi Startup'ı!

1. Togg
Togg (Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu) elektrikli ve bağlantılı araçlar tasarlayarak sürdürülebilir bir mobilite ekosistemi oluşturmaya çalışan bir teknoloji şirketi.

2. Dream Games
Teknoloji ve yaratıcılığı birleştirmeyi amaçlayan bir oyun geliştirme şirketi olan Dream Games, en çok Royal Match adlı mobil oyunu ile tanınıyor.

3. Codeway Studios
Codeway Studios, yapay zekâya dayalı mobil oyunlar ve uygulamalar geliştiriyor ve en çok Ask AI adlı mobil uygulamasıyla tanınıyor.

4. Midas
Midas yatırım hesapları aracılığıyla aracılığıyla yatırımcılar NASDAQ ve New York Borsası’ndaki (NYSE) çeşitli hisse senetlerine ve Borsa İstanbul'daki tüm Türk şirketlerine yatırım yapabiliyor.

5. Aposto
Aposto dijital medya markaları oluşturmaya odaklanıyor. Platform, haber içeriklerini bültenler hâlinde gönderirken, yazarlar ve içerik üreticileriyle iş birliği yapıyor.

6. TİTRA
Teknoloji startup’ı TİTRA, Türkiye’nin ilk uzaktan kumandalı helikopteri gibi insansız sistemler alanında ürünler geliştiriyor. Ayrıca akıllı sağlık, büyük veri ve yapay zekâ konularında araştırmalar yapıyor.

7. Plan-S Satellite and Space Technologies
Plan-S, Nesnelerin İnterneti (IoT) ve Büyük Veri teknolojilerinden faydalanan uydu sistemleri geliştiriyor. Ayrıca, tarım ve enerji sektörüyle bağlantılı olan yeryüzü gözlemi alanında hizmetler sunuyor.

8. Bitexen
Bitexen, bankacılık, ödeme sistemleri, bilgi güvenliği ve inovasyon alanlarında deneyime sahip mühendisler tarafından geliştirilen dijital varlıklar için çevrimiçi bir ticaret platformu.

9. Missafir
Kısa ve orta vadeli daire kiralama platformu Missafir, teknolojik altyapıya sahip profil yönetimi, dinamik fiyatlandırma ve operasyonel destek hizmetleriyle ev sahiplerinin dairelerini kiralamalarını sağlıyor.

10. Spyke Games
Mobil oyunlar geliştiren Spyke Games, bunun yanı sıra oyunların birlikte oynandığı bir sosyal platform olmaya da odaklanıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön