Turizm

En kolay dijital göçebe vizesi veren 12 ülke

Pandemi sonrasında artan uzaktan çalışanlar için oluşturulan dijital göçebe vizesinin popülerliği giderek artıyor. İspanya yeni bir düzenleme yaparken bazı ülkeler de farklı imkanlar sunarak dijital göçebeleri çekmeye çalışıyor. 1 YILLIK MAAŞ ŞARTI  

Turist vizesinden farklı olarak gidilen ülkede daha uzun süre yaşanmasına imkan veren dijital göçebe vizesi, uzaktan çalışan ve o ülkede ihtiyaçlarını karşılayabileceğini belgelendiren kişiler için veriliyor.

1 YILLIK MAAŞ ŞARTI

 

Independent Türkçe'ye yer alan habere göre giderek artan sayıda ülke, dünyanın her köşesinden çalışanları daha uzun süreli yerleşmeye çekmek amacıyla, dijital göçebeler için özel vizeler çıkarttı veya çıkartmayı planlıyor. Genelde bir yıl kadar geçerliliği ve uzatma seçenekleri olan dijital göçebe vizeleri, asgari bir yıllık maaş şartı dahil başvuranların belirli gereksinimleri karşılamasını gerektiriyor.

İSPANYA YENİ BİR YASA ÇIKARDI

Pandeminin ardından gittikçe artan sayıda Avrupa ülkesi, daha uzun süre kalmak isteyenlere yönelik vizeler tasarlıyor ve bu da daha fazla kişinin hibrit veya uzaktan çalışmayı benimsemesine yol açıyor. Örneğin İspanya, Britanyalılara ve diğer AB dışı ülkelerin yurttaşlarına, yurtdışında çalışıp yaşama şansı verecek yeni bir dijital göçebe vizesi çıkarmaya hazırlanıyor. İspanyol parlamentosu bu hamleyi Aralık 2022'de onayladı, söz konusu yeni vize ülkenin yeni kabul edilen Girişim Yasasının bir parçası olarak gündeme getirildi. İspanya'nın dijital göçebe vizesi başvurularının Mart 2023 tarihinde başlaması bekleniyor. Bu uygulamaya göre dijital göçebeler vizeyle İspanya'da bir yıla kadar yaşayıp, çalışabiliyor ve daha sonra bu sürenin toplam 5 yıla kadar uzatılması için başvurabiliyor. Bunu göre dijital göçebe vizesi, İspanya dışındaki şirketlerde çalışan veya gelirlerinin en fazla yüzde 20'sini İspanya merkezli işletmelerden kazanan, uzaktan çalışanlar için geçerli olacak. Bu vizeye başvurmak için, potansiyel vize sahiplerinin kendilerini idame ettirmeye yetecek miktarda para kazandıklarını göstermesi gerekiyor.

EN KOLAY VİZE VEREN 12 ÜLKE

Dijital göçebe vizesi, uzaktan çalışanların resmi olarak göç etmek veya ikamet başvurusunda bulunmak zorunda kalmadan yabancı bir ülkede yaşamasına ve çalışmasına izin veriyor ve son zamanlarda pek çok ülke bu vizeyle ülkelerine gelen ve yaşayan uzaktan çalışarak kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek kişilere imkan tanıyor.

İşte en kolay dijital göçebe vizesi veren 12 ülke...

Bahamalar

Malta

Gürcistan

Mauritius

Barbados

Birleşik Arap Emirlikleri

Anguilla

Bermuda

Seyşeller

Hırvatistan

Meksika

Kıbrıs