29 / 04 / 2024

En ucuz elektrikli otomobiller hangileri? İşte bayilerden kapış kapış alınan o arabalar!

En ucuz elektrikli otomobiller hangileri? İşte bayilerden kapış kapış alınan o arabalar!

Türkiye'deki elektrikli otomobil modellerinin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu nedenle araba almak isteyenler en uygun elektrikli araba fiyatlarını araştırıyor. Peki en ucuz elektrikli otomobiller hangileri? İşte bayilerden kapış kapış alınan o arabalar!



Otomotiv sektöründeki elektrikli araba dönüşümü hızla artıyor. Vatanşların ise ilgisi her geçen gün elektrikli araba modellerine karşı artarken, en uygun fiyatlı araba modellernin hangisi olduğu merak ediliyor. 

Elektrikli otomobil fiyatları her geçen ay farklılık gösteriyor. Diğer araba modellerinde olduğu gibi elektrikli araba piyasasında da her ay indirim, zam ve kampanyalar yapılıyor. Elektrikli araba almak isteyenler için 2024 Şubat ayı için en ucuz 3 elektrikli otomobili belli oldu. 

En ucuz elektrikli otomobiller hangileri? İşte bayilerden kapış kapış alınan o arabalar!

EN UCUZ ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERİ HANGİLERİ?

  • Türkiye'deki en ucuz elektrikli otomobiller arasında, ilk sırayı Citroen Ami modeli alıyor. Çünkü bu  otomobil, 421 bin TL'den satışa sunuluyor. 
  • Şubat ayında en ucuz ikinci elektrikli otomobil olarak Dacia Spring modeli ön plana çıkıyor. Nitekim söz konusu araba Extreme Electric 65 bg versiyon ve 885 bin TL.
  • Türkiye'deki en ucuz elektrikli otomobil sıralamasında üçüncü sırada ise, Leapmotor T03. Söz konusu araba 899 bin TL'den satışa çıkartıldı.

OTOMOBİL FİYATLARI NE OLDU?

Ocak ayında araba fiyatları düşüşe geçti. İlan fiyatları baz alınarak oluşturulan arabam.com aylık fiyat endeksine göre ocak ayında fiyatlar yüzde 2,6 daha geriledi. İlanlarda yer alan ikinci el araçların ortalama fiyatı 667 bin 952 TL olurken 10 yaş ve üzerindeki araçların ilanları yüzde 3,5 artış kaydetti. 

Ocak ayında 10 yaş ve üzerindeki araç ilanları arttı. Yüzde 28,4 oranı ile en fazla ilan 10-15 yaş aralığındaki araçlar için verildi.

6-9 yaş arası otomobiller yüzde 19,5 oranı ile ikinci sırada yer alırken, 20 yaş ve üzeri araçlar yüzde 18,6 oranla üçüncü sırada yer aldı. 16-20 yaş arası araçların ilanı yüzde 17,1 ve 5 yaşa kadar olan araçların oranı yüzde 16,5 oldu.

Chery Omoda 5 modelinde 150 bin TL kredi, 12 ay vade ve sıfır faiz avantajı! Araba almak isteyenler bayilere akın etti!

Fiat'tan şubat kampanyası! O modelde 200 bin TL kredi sıfır faiz fırsatı başladı!

Geri Dön