Genel

En ucuz trafik sigortası ne kadar? İlk araç sigortası ne kadar 2022?

Trafik sigortası araç sahiplerinin en çok ilgilendiği konular arasında yer alıyor. Dolayısıyla bu konuya dair de sorulan soru sayısı bir hayli fazladır. İşte onlardan bazıları ve yanıtları!Primi yükselten faktörler arasında araç modeli, markası ve aksesuarları da yer alıyor

SİGORTA NEYE GÖRE YÜKSEK ÇIKAR?

Hasar geçmişi, kasko primlerine en çok etki eden nedenler arasında gösterilmektedir. Primi yükselten faktörler arasında araç modeli, markası ve aksesuarları da yer alıyor. Üst model araçlarda ise karşılanacak maddi hasar daha fazla olduğundan primlerde de artışlar meydana gelmektedir.

İşte “En ucuz trafik sigortası ne kadar? İlk araç sigortası ne kadar 2022?” sorularının merak edilen yanıtları…

EN UCUZ TRAFİK SİGORTASI NE KADAR?

Zorunlu trafik sigortasının ne kadar olduğu merak edilen konulardan bir tanesidir. Zorunlu trafik sigortası fiyatları sigorta yaptıran kişiye göre değişmekle birlikte 2022 yılı için TL ile 1.323 TL ile 6.018 TL arasında değişime uğramaktadır.

SİGORTA PRİM BORCU ÖDENMEZSE NE OLUR?

Sosyal güvenlik primlerinin ödenmesi gerekmektedir yani bu zorunlu bir görevdir. Kurumun prim ve diğer alacakları süresi içerisinde ve tam olarak ödeme gerçekleşmez ise ödenmeyen kısmı, sürenin bittiği tarihten başlayacak şekilde ilk üç aylık sürede her bir ay için yüzde 2 oranında gecikme cezası uygulanarak artırılmaktadır.

İLK ARAÇ SİGORTASI NE KADAR 2022?

1 Şubat 2022'den itibaren Zorunlu Trafik Sigortası tarifelerinde güncellemeler yapıldı. Bu tarifelerin tek seferlik yüzde 20 artışa gidildi. Artış ile birlikte iller bazında şubatta geçerli olacak tarifeler netleşti. Buna göre; İstanbul'da ilk kez trafiğe çıkacak olan bir kişi 4'üncü basamak üzerinden en fazla 2 bin 237 lira trafik sigortası ödeyecektik.

KADINLARIN SİGORTA PRİMİ KAÇ GÜN?

Kadınlar da 50, erkeklerde ise 55 yaşını doldurmamış olmakla beraber, kadın ise 20, erkek ise 25 yıldan beri sigortalı bulunması ve en az 5000 gün, malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olma kriterlerini yerine getiren vatandaşlar, yaşlılık aylığına hak kazanırlar.

ERKEN EMEKLİ OLABİLMEK İÇİN HANGİ ŞARTLAR GEREKLİDİR?

Ülkemizde erken emekli olunabilen meslek gurupları bulunmaktadır. Bu meslek gruplarının çalışan kişiyi yıpratması ve yormasından dolayı daha erken emekli olma gibi bir olanak ortaya çıkıyor.

Bu şartlardan birisi prim gün sayısı, diğeri çalışma süresinde maden işçilerinin 1800, diğer işçilerde de 3600 gün fiili hizmet süresi kapsamında çalışılması gerekiyor.

Ev sahibim kirayı elden alıyor ne yapmalıyım?

100 metrekare prefabrik evler kaç lira?