Genel

En zengin 500 ismin serveti 1.4 trilyon dolar eridi! Elon Musk, Bill Gates ve Mark Zuckerberg'in servetinde son durum!

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, küresel finans piyasaları yüksek faiz oranlarının ve enflasyon kaygısının ağırlığında ezilirken, dünyanın en zengin 500 insanı bu sene toplamda 1.4 trilyon dolar kaybetti. Peki Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates ve Mark Zuckerberg'in servetleri ne oldu?   

Fransa merkezli bilişim şirketi Capgemini tarafından hazırlanan Capgemini World Wealth raporuna göre, dünya genelinde artan enflasyon ve enerji maliyetleri dünyanın en zengin insanlarının servetlerinin erimesine neden oldu. 


 
2022 yılında koronavirüs pandemisi sebebiyle artan piyasaların dünyanın milyarder nüfusunu yaklaşık yüzde 8 oranında artırdığı geçtiğimiz seneye göre, tam bir tezat kaydedildi. 

Peki Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates ve Mark Zuckerberg'in servetleri ne oldu? Dünyanın en zenginlerinin servetleri ne kadar eridi? İşte merak edilenler...

Söz konusu durum dünyanın en zengin 500 insanın servetinde toplamda 1,4 trilyon dolar tutarında kayıp getirdi. Bloomber Milyarderler Endeksi'ne göre en zengin Changpeng Zao, Elon Musk, Jeff Bezos, Mark Zurckerberg ve Bernard Arnault'tan meydana gelen 5 milyarder bu sene 345 milyar dolardan fazla kayıpla karşılaştı.

NTV'de yer alan habere göre; bununla beraber, Capgemini raporu, Avrupa’yı takip eden Asya-Pasifik'teki zenginlerin yalnızca yüzde 4,2 arttığını ortaya koydu. Aynı zamanda, Asya-Pasifik bölgesi, son 10 senede zengin insanların büyümesine hakim olduktan sonra Kuzey Amerika'nın gerisinde kaldı. 

Rapor, aynı zamanda Kovid-19 salgınının ve parasal tepkinin ekonomik olarak seçkinlere ve ağırlıklı olarak nerede ikamet ettiklerine ne kadar yararda bulunduğunu da gözler önüne serdi. 

DÜNYANIN EN ZENGİN İSİMLERİ NEREDE YAŞIYOR?

ABD, Japonya, Çin ve Almanya, dünyanın zenginlerinin çoğunun yaşadığı ilk sıradaki ülkelerden olurken, bu ülkelerin dünyanın en zengin insanlarının yüzde 64'üne ev sahipliği yaptığı belirlendi. 

30 milyon dolar ve  daha fazla yatırım yapılabilir varlığı bulunan kişiler, servetlerinin 2020 yılıyla karşılaştırıldığında yüzde 9,6 artış kaydedildi. Fakat 1 milyon ila 5 milyon dolar arasında bir serveti bulunanlar, yüzde 7,8 ile en yavaş servet artışını kaydetti. 

TOKİ'den büyük fırsat! 27 ilde KDV'den muaf yüzlerce arsa satacak! Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir de var!

287 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılık hazine arazisi fırsatı! 24 ay taksit ve yüzde 25 peşinat imkanıyla!

95 bin TL'si olanlara sıfır ev müjdesi! 2+1 ve 3+1 Prefabrik ev fiyatları ne kadar? 14 Haziran 2022 fiyat listesi...