02 / 05 / 2024

Endonezyada 720 metrelik asma köprü çöktü!

Endonezyada 720 metrelik asma köprü çöktü!

Endonezyada Borneo Adasının Doğu Kalimantan eyaletinde 2002 yılında San Francisconın ünlü Golden Gate köprüsünden esinlenerek inşa edilen 720 metre uzunluğundaki asma köprü, önceki gün trafik işlek iken çöktü



Endonezyada 720 metre uzunluğundaki asma köprü, trafiğin yoğun olduğu saatte çöktü. 4 kişi öldü, 19 yaralı ve çok sayıda kayıp var. Kaza, işçilerin köprünün çelik destek telini tamir ettiği sırada meydana geldi. Köprünün çökmesiyle trafikteki aralarında yolcu otobüslerinin de olduğu onlarca araç Mahakam Nehrine gömüldü. Dört kişi öldü, 19 kişi yaralandı, 39 kişi ise kurtarıldı. Onlarca kayıp var. Araçlarıyla suya gömülen sürücülerden bazıları kıyıya yüzerek kurtulmayı başarırken, bazıları araçlarında sıkışınca boğularak can verdi. Bazı sürücüler ise çığlık atarak yardım istedi.

Camı kırdım, dışarı çıktım

Kurtarma çalışmaları dün de devam etti. Arama ve Kurtarma Ajans Başkanı Harmoni Adi, Dört ceset çıkardık. Suyun altında, güçlü akıntıda görüş şartları kötü olduğu için koşullar zor. Birilerini kurtarabilir miyiz bilmiyorum dedi. Syakrani isimli kamyon şoförü kazazede, Aracım trafikte sıkışan araçların arasındaydı. Birden köprü eğildi, sonra çöktü, suya çakıldı. Yaşadığıma inanamıyorum. Eğer tadilat varsa köprü kapatılmalıydı diyerek korku dolu anları anlattı. 300 metre yüzerek kıyıya çıkmayı başaran Adam Nur isimli genç ise Sular arabayı doldurunca camı kırdım, dışarı çıktım dedi. Üç bakan kaza yerine giderken, Devlet Başkanı soruşturma emri verdi.

HÜRRİYET


Geri Dön