01 / 05 / 2024

Endonezyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Endonezyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Endonezya, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde yer alıyor mu? Endonezyalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Endonezyalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi? Endonezyalılar Türkiye'den arsa alabilir mi?



Endonezyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Endonezya Cumhuriyeti olan Güneydoğu Asya ve Okyanusya'da yer alan bir ülkedir. Endonezya 17.508 adadan oluşur. 250 milyon civarında nüfusuyla dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi ve aynı zamanda en kalabalık müslüman ülkesidir. Endonezya halk tarafından seçilmiş meclisi ve devlet başkanı ile bir cumhuriyet'tir. Ülkenin başkenti Cava adasındaki Cakarta şehridir.


Peki Endonezya, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde yer alıyor mu?  Endonezyalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Endonezyalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi? Endonezyalılar Türkiye'den arsa alabilir mi?


Endonezya vatandaşları, Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile Türkiye'den koşulsuz olarak ev sahibi olabiliyor.


Endonezyalıların Türkiye'deki tapu işlemlerini yapmaları için gerekli belgeleri temin ederek ilgili tapu müdürlüğüne müracaatta bulunmaları gerekiyor. Gerekli olan evraklar şu şekilde sıralanıyor:


Kimlik belgesi ve pasaport; Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı;İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi.





Geri Dön