Ekonomi

Enerji krizi Belçika'da kafeleri yeni uygulamalara yöneltti!

Belçika'da bazı kafeler müşterilerin enerji bağışında bulunmalarını talep etmeye başlarken, diğerleri sıcaklıkları düşürüyor ve uzun süre oturan insanları bölgeyi terk etmeye teşvik ediyor. Brüksel'de beş şubesi bulunan Thai Cafe, bir ocakta pişirmek için 3 kilovat saat elektrik harcandığına dikkat çekerek, cari fiyatlarla fazladan 1 avroya mal olduğunu da sözlerine ekledi

Belçika genelinde 14 şubesi bulunan Thai Cafe, internet sitesinde enerji krizine karşı yeni tedbirler aldığını duyurdu.

Brüksel'de beş şubesi bulunan Thai Cafe, bir ocakta pişirmek için 3 kilovat saat elektrik harcandığına dikkat çekerek, cari fiyatlarla fazladan 1 avroya mal olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu nedenle Thai Cafe, talebin sınırlı ve şeffaf olduğunu ve şartlara göre talepleri değiştirebileceğini söyleyerek müşterilerinin faturalarına servis başına 1€ enerji katkısı ekledi.

Bazı Brüksel kafeleri, özellikle artan enerji fiyatları nedeniyle geç kalan müşteriler için yeni önlemler uyguluyor. 

Kafeler satış noktalarını kaldırıyor ve müşterilerin internete bağlanmasını engelliyor.

Bazı kafeler de geç gelen ve erken ayrılan müşterileri rahatsız etmek için mağazanın sıcaklığını düşürüp müziğin sesini aşırı derecede artırıyor.

Avrupa’da yaşanan enerji krizi nedeniyle Belçika’da gerçekleştirilen istişare komitesi toplantısı sonrası, Belçika Başbakanı Alexander De Croo açıklamalarda bulundu. Belçika, yükselen enerji faturalarına karşı, yakıt, elektrik ve doğalgazdaki düşük vergi uygulamasını uzatmaya karar verdi. Kamu binalarında ise enerji tasarrufuna gidilecek ve enerji firmalarını vergilendirilecek.

Belçika’dan enerji krizine yeni tedbirler

Rusya-Ukrayna savaşı ile başlayan Avrupa'daki enerji krizi kış aylarının gelmesi ile kendini iyiden iyiye hissetirmeye başladı. Avrupa ülkelerinden neredeyse her gün yeni tedbir kararları geliyor.  Tedbir kararları son olarak Belçika’dan geldi..

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, ülkede yaşanan enerji krizi nedeniyle gerçekleştirilen istişare komitesi toplantısı bitiminde açıklamalarda bulundu ve krize karşı mucizevi bir çözüm olmadığını ancak hükümet olarak bütün imkanları zorlayacaklarını ifade etti.

İşte Belçika’nın uygulayacağı tedbirler…

Kamu ışık kapatacak, ısıtma azalacak

De Croo, kamu binalarında 19.00 ile 06.00 arasında aydınlatmaların kapatılacağını, ısıtmanın en yüksek 19 dereceye, soğutma sistemlerinin de 27 dereceye ayarlanacağını kaydetti.

Enerji firmalarına ek vergi gelecek

Enerji krizinde aşırı kazanç elde eden şirketlere ek vergi uygulanacağına işaret eden De Croo, bu kaynağın bir dayanışma fonu ile halka yardım için kullanılacağını anlattı.

1 kilo hamsi kaç TL 2022? 1 kg hamsi ne kadar? İşte 18 Ekim balık fiyatları!
Yeni nesil fritözlerde yeni fiyatlar nasıl? 18 Ekim 2022 fiyat listesi...
Dolar için geri sayım başladı! 25 TL olacak!