02 / 05 / 2024

Enerji verimliliği ve ısı yalıtımı sonuçları 20 Kasım'da açıklanacak!

Enerji verimliliği ve ısı yalıtımı sonuçları 20 Kasım'da açıklanacak!

Sürdürülebilir İş modellerine geçiş için öncü olma hedefi doğrultusunda Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından gerçekleştirilen araştırma, tüketicinin enerji verimliliği ve binalarda ısı yalıtımı ilişkisini nasıl algıladığını ölçümlüyor...



Yalıtım sektörünün lideri Filli Boya Yalıtım’ın desteği ile Türkiye’de “Sürdürülebilir İş” modellerine geçiş için öncü olma hedefi doğrultusunda bir bilgi merkezi olarak çalışan Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından gerçekleştirilen araştırma, tüketicinin enerji verimliliği ve binalarda ısı yalıtımı ilişkisini nasıl algıladığını ölçümlüyor. 



“Enerji Verimliliği ve Binalarda Isı Yalıtımı Tüketici Algı Araştırması”sonuçları ile Türkiye’de tüketicinin enerji verimliliği ve binalarda ısı yalıtımı ilişkisini nasıl algıladığı, nasıl davrandığı ve beklentilerinin neler olduğu 20 Kasım tarihinde yapılacak basın toplantısında kamuoyu ile paylaşılıyor. 

Araştırma kapsamında, daire satın almada belirleyici en önemli etken nedir, tüketicinin ısı yalıtımı yaptırmamasının en büyük engeli nedir, Türkiye’de tüketicilere göre konutlarda tüketiciler için en yüksek enerji maliyet kalemleri nelerdir? gibi soruların cevapları verilirken; tüketicinin ısı yalıtımı – tasarruf ilişkisini nasıl değerlendirdiği, ısı yalıtımı yaptırma oranı – sosyo ekonomik durum ilişkisi de ölçümleniyor.

Türkiye genelinde 16 il ve 7 bölgede gerçekleştirilen araştırma Capatect’in desteği ile, Türkiye’de “Sürdürülebilir İş” modellerine geçiş için öncü olma hedefi doğrultusunda bir bilgi merkezi olarak çalışan Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından gerçekleştirildi. Araştırma sonuçları 20 Kasımda yapılacak basın toplantısı ile açıklanıyor.




Geri Dön