Enerji verimliliğine odaklanmak üretimden 6.6 kat verimli!
Yeşil İş Konferansı'nda konuşan Soyak Holding CEOsu M.Emre Çamlıbel; oturum açılışında yaptığı sunumda mevcut binalarda enerji verimliliğine odaklanmanın, enerji üretmekten 6.6 kat daha verimli olduğunu açıkladı
Odak Kurumsal tarafından sürdürülebilir gelecek bilincinin artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla 6-7 Ekim 2011 tarihleri arasında İstanbulda üçüncü kez düzenlenen Yeşil İş Konferansı; sürdürülebilir iş dünyasında tüm tarafları buluşturarak, yeni gelişmeleri ve işbirliği fırsatlarını sundu. Konferansta Sürdürülebilir Binalar başlıklı oturumun moderatörlüğünü üstlenen Soyak Holding CEOsu M.Emre Çamlıbel; oturum açılışında yaptığı sunumda mevcut binalarda enerji verimliliğine odaklanmanın, enerji üretmekten 6.6 kat daha verimli olduğunu açıkladı.
Dünyanın ve iş dünyasının sürdürülebilir geleceğinin görüşülmesi için yeşil iş liderlerini, İstanbulda üçüncü kez buluşturan Yeşil İş Konferansı, 6-7 Ekim 2011 tarihlerinde Swiss Otel'de yoğun katılımla gerçekleşti. Yeşil iş dünyasının küresel aktörleri, bürokratlar, yerel yöneticiler ve akademisyenleri konuk eden konferansta; sürdürülebilirlik ve düşük karbon ekonomisine geçişte, iş dünyasında son gelişmeler, yenilikler, uygulamalar, kanunlar, standartlar ve teşvikler masaya yatırıldı.
Sürdürülebilir yaşam anlayışı doğrultusunda enerji verimliliği ve çevre konularındaki duyarlılığını, konut projelerinin yanı sıra sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da ortaya koyan; hem sponsor hem de TEMA ile ortak yapılan ağaç dikme kappanyasına katılarak 750 ağaç diken Soyakın destek verdiği konferansta, Sürdürülebilir Binalar başlıklı oturumun moderatörlüğünü Soyak Holding CEOsu M.Emre Çamlıbel üstlendi.
Oturumun açılışında yaptığı konuşmada, sürdürülebilir gelecek için mevcut binalarda everji verimliliğine yönelik yatırımların önemine değinen Soyak Holding CEOsu M.Emre Çamlıbel; Mevcut binalarda yapılacak enerji verimliliğini artıracak uygulamalarla binalarda yüzde 25lik bir iyileşme sağlanabilir. Bu iyileşme rakamıyla da, Türkiye enerji konusunda yılda yaklaşık 6 milyar dolarlık tasarruf sağlayabilir. Yaptığımız çalışmalarda yeni enerji üretim tesisi inşa etmek yerine, mevcut binaların enerji verimliliği iyileştirmesinin 6.6 kat daha fizible olduğunu açıkça ortaya koymaktadır açıklamasında bulundu.
BASF Avrupa Birliği Uygulamaları İş Geliştirme Yöneticisi David Baumgart, MIT Gayrimenkul Bölüm Başkanı Prof.Dr. Tony Ciochetti, Akçansa Genel Müdürü ve İMSAD Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Gürdalın konuşmacı olarak katıldığı oturumda; yeni teknolojiler ele alınarak, inşaat ve gayrimenkul sektörlerinde sürdürülebilir binaların geleceği farklı açılardan değerlendirildi.
Oturumun ardından konuşmacıların üzerinde durduğu noktaları kısaca özetleyen Soyak Holding CEOsu M.Emre Çamlıbel, Mevcut bina stokunun 18 milyon olduğu Türkiyede, eski binaların yıkılıp, yerine enerji etkin yenilerinin inşa edilmesindense, mevcut binaların iyileştirilmesinin, çok daha mantıklı ve hesaplı olacaktır. sözleri ile değerlendirmede bulundu.
Soyak, hedeflediği yeşil dönüşüm sürecinde, dünyanın en önemli yeşil bina sertifikalarından biri olarak kabul edilen Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik LEED sertifikasını almak için; Sürdürülebilir Arazi, Su Verimliliği, Enerji ve Atmosfer, Malzeme & Kaynaklar, İç Mekan Yaşam Kalitesi ve inovasyon konularında enerji verimliliğinden su tasarrufuna kadar sürdürülebilir yaşama destek veren birçok uygulamayı hayata geçirdi.
Böylece Soyak Holding binası, eylül ayında varolan binalar kategorisinde Türkiyede ilk LEED sertifikasına Gümüş seviye ile değer görülen bina oldu. İlave olarak, Sera Gazı raporu çalışmalarını kısa sürede tamamlayan Soyak Holding, ISO 14064 Sera Gazı Envanteri & Doğrulama Belgesini almaya hak kazandı.