05 / 05 / 2024

Enerjideki artış Euro bölgesinde üretici fiyatlarını vurdu!

Enerjideki artış Euro bölgesinde üretici fiyatlarını vurdu!

Euro Bölgesi’ne yönelik Üretici Fiyat Endeksi’nin (ÜFE), enerji fiyatlarındaki artışın etkisi nedeniyle kasım ayında yıllık bazda yüzde 27,1 artış gösterdiği ortaya çıktı.



Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'ne ait kasım ayı ÜFE verileri yayımlandı. Verilere göre, Avrupa Birliği’nde ÜFE, kasım ayında bir önceki aya oranla yüzde 0,9 düşüş yaşarken, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 27,4 arttı.

Euro Bölgesi'nde ÜFE, kasımda aylık yüzde 0,9 oranında azaldı. Yıllık bazda yüzde 27,1'lik artış yaşanırken, piyasa beklentileri ÜFE'nin yıllık yüzde 27,5 artacağına yönelikti. TRT’nin haberine göre, bu dönemde Euro Bölgesi için yıllık bazda üretici fiyatlarında enerji sektöründe yüzde 55,7 artış gerçekleşti.

EN FAZLA ARTIŞ HANGİ ÜLKELERDE OLDU?

AB üyesi ülkelerde ÜFE, kasımda yıllık olarak en fazla yüzde 63,5 ile Macaristan'da, yüzde 51,2 oranıyla Letonya’da ve yüzde 44,8 oranıyla Romanya'da yükseldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön