01 / 05 / 2024

Enerjisa'nın Kozan'daki barajının kapağı patladı!

Enerjisa'nın Kozan'daki barajının kapağı patladı!

Enerjisa yaptığı açıklamada: "Yaşanan olay nedeniyle çevrede oluşabilecek her türlü zararı önlemek üzere tüm tedbirler alınmış olup, konu yakından takip edilmektedir" dedi



Enerjisa, Kozan’da baraj kapağının patlaması nedeniyle çevrede oluşabilecek her türlü zararı önlemek üzere tüm tedbirin alındığını ve konunun yakından takip edildiğini bildirdi.

Enerjisa’dan yapılan yazılı açıklamada, Adana’nın Kozan ilçesinde inşaatı Özaltın-Cengiz Ortaklığı firması tarafından yapılan Köprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali sahasında dün meydana gelen kazada, derivasyon tüneli kapaklarının henüz bilinmeyen bir nedenle yerlerinden fırlayarak barajda tutulan suyun kontrolsüz bir şekilde boşalmaya başladığı anımsatıldı.

Kaymakamlık, civar köylerin muhtarları, diğer ilgili otoriteler ve etkilenmesi muhtemel çevredeki diğer baraj ve HES işletmelerinin derhal bilgilendirildiğinin belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu olay nedeniyle çevrede oluşabilecek her türlü zararı önlemek üzere tüm tedbirler alınmış olup, konu yakından takip edilmektedir. Gerekli çalışmalar idari otoriteler ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda sürdürülmektedir. Olay anında derivasyon tünelinde ve nehir yatağında çalışma olduğundan, projenin yapımından sorumlu olan Özaltın-Cengiz Ortaklığı firması çalışanlarından 2 kişinin yaralanarak, hastaneye kaldırıldığı ve durumlarının iyiye gittiği, iki çalışanın vefat ettiği ve kendilerine henüz ulaşılamayan 8 çalışan için arama kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiği bilgisi alınmıştır. Konuyla ilgili idari ve adli soruşturma başlamış olup, olayın kesin sebebi bilirkişi raporundan sonra ortaya çıkacaktır."

Açıklamada, Enerjisa olarak durumun yakından takip edildiği ve sonsuz üzüntü duyulduğunu ifade edilerek, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileğinde bulunuldu.
AA


Geri Dön