Ekonomi

Enflasyon en çok vatandaşı vurdu! Kaban ve mont fiyatları arşa çıkınca tek çözüm yolu bu oldu!

Kaban ve mont fiyatları arşa çıktı. Kış için alışveriş yapacak olan vatandaş ne yapacağını şaşırdı. İşte kaban ve mont alacak kişilere sunulan teklif!Kışlık kıyafetlere gelen zamlar vatandaşın belini büktü

Kaban, mont ve bot fiyatları cep yakıyor. Kışlık kıyafetlere gelen zamlar vatandaşın belini büktü. Artan fiyatlar yüzünden müşteri kazanamayan online alışveriş siteleri bankalar ile anlaşma yoluna gitti.

İşte haberin detaylar…

Kış gelmesi ile birlikte mont, kaban ve botlar vitrinlerdeki yerini almaya başladı. Ancak artan fiyatlar karşısında vatandaş da satıcı da ne yapacağını şaşırdı. Mont, kaban ve bot fiyatlarındaki yükseliş ve müşteri olmaması sonucunda bazı online alışveriş siteleri bankalarla anlaşma yapmaya başladı. Kredi kartı taksit sayısında limit olunca da 36 aya varan vadelerle kaban ve montlar için alışveriş kredisi kullandırılmaya teşvik ediliyor.

“BU GİDİŞTE BİZ DE KAPATMA KARARI ALACAĞIZ”

Habertürk'te yer alan habere göre mont, kaban ve bot için idare devri başladı. Kışlık kıyafetler vitrinde ama esnaf müşteri bekliyor. İhtiyacı olan tüketici de çareyi kredi kartına uzun taksit yapmakta buluyor.

Açıklamada bulunan bir esnaf konu hakkında şunları söyledi: ”Bankanın mesajı geldi, 8 taksitle alabilir miyim' diye sorular geliyor. Günlük dükkana gelen müşteri sayısı 300 ile 350 iken bu rakam 50-60'larda şimdilerde. Burada 5 tane erkek giyim mağazası bulunuyordu, 3 tanesi kapandı, galiba bu gidişle biz de kapatma kararı alacağız. Taksitli satış var ama müşteri yok maalesef.”

'İŞÇİLİK MALİYETLERİMİZ YÜZDE 90 CİVARI ARTTI'

Enflasyon hazır giyim sektörünü sıkı bir şekilde vurdu. TÜİK'in duyurduğu ekim ayı ana harcama gruplarında en yüksek aylık artış yüzde 8,34'lik dilimle giyim ve ayakkabıda oldu. Konu hakkında değerlendirme yapan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya şunları söyledi; "Hesapladığımızda işçilik maliyetlerimiz yüzde 85 yüzde 90 civarı bir arttı. Enerji fiyatlarını zaten biliyorsunuz yüzde 400'lere yüzde 500'lere varan artışlar ile karşımızda duruyor. Kredi kartı alışverişlerinde bir takım taksitlendirme sınırları var. Online platformlar bankalar ile kampanyalar yaparak sorunu farklı şekilde çözmeye çalışıyorlar."

Tarım destek ödemeleri ne zaman yapılacak? Tarımsal destek ödemeleri ne kadar?

Aile Destek Programı ne zaman yatıyor?

Doğalgaz nasıl daha az yakar? Doğalgaz nasıl yakılmalıdır?