Ekonomi

Enflasyon rakamları açıklanıyor! Asgari ücret zammından önce gözler yarın açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrildi!

Asgari ücret görüşmelerinden önce vatandaşların gözü de kulağı da yarın açıklanacak kasım ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. İşte detaylar!

Yeni yılda yani 2023’te geçerli olacak asgari ücret zammı görüşmeleri öncesinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçileri temsil eden TÜRK-İŞ, yarın belli olacak kasım ayı enflasyonu rakamının da aralarında olduğu ekonomik göstergeleri komisyona verecek.

İşte haberin detayları...

İLK TOPLANTI 7 ARALIK’TA

Doğrudan doğruya 7 milyondan fazla çalışanı ve dolaylı olarak da tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarına dair görüşmeler 7 Aralık'taki ilk toplantısı ile başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde yapılacak.

Zam pazarlığında tarafların talep ve teklifleri merakla bekleniyor. Komisyonda işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ, yarın belli olacak kasım ayı enflasyon verisine sabitlendi. İşçi heyetinin komisyona, TÜRK-İŞ'in Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'ndaki rakamlar ve enflasyon oranları ile ücretler üzerindeki gelir vergisi ilgili taleplerin de sunulacağı düşünülüyor.

TOPLANTILAR BAKANLIKTA GERÇEKLEŞECEK!

Geçtiğimiz yıllarda Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na Çalışma Genel Müdürü olarak başkanlık eden Nurcan Önder'in emekli olması üzerine bu yıl komisyona yeni Genel Müdür Sadettin Akyıl başkanlık yapacak. Yine bu yıl farklı olarak, komisyonda TÜRK-İŞ adına işçi heyetinin başkanlığını Konfederasyonun Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak gerçekleştirecek. Görüşmelerin yeri konusunda da bu yıl farklılıklar yaşanacak. Önceki yıllarda işçi ve işveren heyetlerinin ev sahipliğinde gerçekleşen ikinci ve üçüncü toplantılar, bu sene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında olacak. Yeni asgari ücretin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ayın sonuna gelmeden kararlaştırılacağı düşünülüyor.

ASGARİ ÜCRETE AÇLIK SINIRI ÇİZGİSİ

İşçi ve işveren kesiminin başkanları 1 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in daveti üzerine bakanlıkta bir araya gelip, asgari ücret görüşmelerinin takvimini belirlemişti. Buna göre, komisyonun ilk toplantısını 7 Aralık tarihinde, ikinci toplantısının ise 14 Aralık'ta yapmasına karar verilmişti. Bu toplantılardan sonra TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, yeni asgari rakamını işçi, işveren ve hükümetin ortak mutabakatıyla belirlemek istediklerini belirterek, "İşverenlerimizin razı olduğu, işçi tarafının memnun olduğu, aynı zamanda da işletmelerimizi koruyan; dengeli, eşit, istikrarlı bir rakam için biz de elimizi taşın altına koyacağız" demişti.

Ev sahibi kiracı davalarına hangi mahkeme bakar?

Zonguldak TOKİ kura sonuçları açıklandı mı? TOKİ Zonguldak kura çekilişi ne zaman açıklanacak?

Hisseli tapu başınıza dert olmasın! Hisseli tapu nasıl ayrılır?