Altın & Gümüş

Enflasyon verileri sonrası İslam Memiş'ten uyarı: Bu seviyeye dikkat edin

Enflasyon rakamlarının açıklanması ve asgari ücrete gelecek olan ek zammın duyurulmasının ardından piyasalardaki hareketliliği yorumlayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurunun kritik seviyelerde olduğunu belirterek takip edilecek bant aralığını duyurdu.Bir süredir düşüşte olan dolar ve altın açıklanan veriler ile tırmanışa geçti

Enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından yükselişe geçen dolar ve altın fiyatları yatırımcıların zora soktu. Bir süredir düşüşte olan dolar ve altın açıklanan veriler ile tırmanışa geçti. Piyasalardaki hareketliliği değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurunun kritik seviyelerde olduğunu ve bant aralıklarına dikkat edilmesi konusunda uyarılar yaptı. Gram altın için Temmuz öngörülerinin değişmediğini belirten İslam Memiş, kademeli alımların devam edilmesi konusunda tekrar uyarılarda bulundu. İşte İslam Memiş’in öne açıklamaları…

BUGÜNE DİKKAT
“Bu hafta yurt dışı piyasalarında oldukça yoğun veri akışları bulunuyor. Para piyasaları açısından oldukça ciddi. Bugün Amerikan piyasaları kapalı o yüzden yurt içi piyasalarında çok agresif bir dalgalanma görülmüyor. Haftanın ve Temmuz ayının ilk işlem günü.”

“ENFLASYON RAKAMLARI YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR”
“Bugün özellikle enflasyon rakamlarına odaklandığımız bir günü geride bıraktık. Enflasyon rakamları yükselmeye başlıyor. Yüzde 78.62 civarına kadar yükselen bir enflasyon var. Büyük ihtimalle yüzde 82 civarında bir enflasyon olabilir. Buradan hareketle de yüzde 72 civarında da yıl tamamlanır.”

“Enflasyon bütün dünyada artmaya devam ederken bizim gibi gelişen ülkelerde özellikle daha ciddi anlamda hissediliyor. Bilhassa Türk lirasındaki değer kayıpları enflasyonu diğer ülkelere kıyasla daha fazla Türkiye'de artıyor olması endişelerin tekrardan dolar/tl kuru üzerinde gündeme gelmesine sebep oldu.”

“DOLAR GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUYOR”
“Dolar/TL kuru şu anda 16.83 TL düzeyinde. Özellikle gün içerisindeki dalgalanmaya baktığımız zaman 16.72/16.85 aralığında yine dolar güçlü duruşunu koruyor. Dolar endeksi 104.86 TL düzeyinde. Yani dolar ABD borsası kapalı olduğu için uluslararası piyasalarda herhangi bir hareketlenme içerisinde bulunmuyor.”

BU BANT ARALIĞINA DİKKAT
“Buna göre, yurt içi piyasalarda yüksek enflasyondan dolayı yine dolar/tl kuru kritik seviye olan 16.80 TL bandı seviyesinde. Yine Temmuz ayındaki öngörümde herhangi bir farklılık yok. Yani, dolar/TLkurunda bu ay içerisinde takip edeceğimiz seviye geniş bir bant aralığı olan 16-17 TL.”

“1.04.45 seviyesinde olan euro/dolar paritesinde tekrar tutunma çabasının olduğunu görüyoruz. Dar bant aralığında hareketler yapıldı. 1.04.17-1.04.62 bant seviyesinde.”

“Brent petrolün varil artışında yüzde 2'lik bir değer artışı bulunuyor. 114 dolar seviyesinde. 106-116 dolar aralığını takip ediyor. Burada yatay düzey korunmakta. Geçtiğimiz hafta 1800 dolar seviyesinin altına gerileyen ons altının bugün 1810 dolar seviyesinde olduğunu ve gün içerisinde dar bant aralığında işlemler gerçekleştirildiğini görüyoruz.”

“ONS ALTINDA DÜŞÜŞLER ALIM FIRSATIDIR”
“Ons altın fiyatı bugün 1804-1810 dolar aralığında seyrediyor. Pozitif görünümün devam ettiğini, yukarı yönlü hareketlerde emirler kazandığını güçlü gördüğümden dolayı düşüşler bir alım fırsatı olarak görünüyor.”

GRAM ALTINDA SON DURUM
“Gram altın TL fiyatı bugün Kapalıçarşı piyasalarında 984-988 lira aralığında seyrediyor. Geçen hafta 970 liraya kadar serbest piyasalarda gerileyen gram altın TL fiyatı hızlı bir toparlanmayla birlikte tekrar 988 lira seviyesinde olduğunu hatırlatmak isterim.”

“KADEMELİ ALIŞLARA DEVAM”
“Gram altın TL fiyat aralığındaki bant aralığında da herhangi bir değişiklik yok. Gram altın fiyatı yine 950-100 lira aralığında işlemler yapılacak. Gram altın TL fiyatında yine yatırımcısı 1000 TL altındaki rakamları 950 TL seviyesine kadar kademeli alım yapmak suretiyle buraları fırsata döndürülebilir.”

“Fakat fiziki yani banka tarafından alım yapanlar yine ekranda görülen fiyatlardan alım yapamayacağını belirtmemde fayda var. O yüzden bu makas aralıklarını göz önünde tutarak karar verin.”

https://emlakkulisi.com/emekli-bayram-ikramiyesi-ne-zaman-yatirilacak-2022-kurban-bayrami-ikramiyesini-kim-hangi-gun-alacak/712191