27 / 04 / 2024

Enflasyonla mücadele ediliyor mu? Ünlü ekonomist rakam vererek açıkladı

Enflasyonla mücadele ediliyor mu? Ünlü ekonomist rakam vererek açıkladı

Altın ve dolardaki artış devam ederken, akaryakıttan markete tüm tüketim ürünlerine de gelen zamlar sürüyor. Sıkılaştırma adımlarının ekonomik gidişata çözüm olmayacağını söyleyen Ekonomist Şenol Babuşçu, “Bu ülkede enflasyon ile mücadele ediliyor mu, yoksa mücadelenin sadece adı mı var?" dedi.



Merkez Bankası, parasal sıkılaştırma politikası kapsamında yeni adımlar atmaya devam ediyor. Şubat ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından son olarak ihtiyaç ve taşıt kredilerinin büyüme oranları indirildi. Ancak alınan önlemler şu an için beklenen sonuçları vermiyor.

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Ekonomist Şenol Babuşçu https://twitter.com/senolbabuscu  X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Merkez Bankası’nın bu saatten sonra ne kadar sıkılaştırma yaparsa  yapsın 2024 enflasyonunun en az yüzde 50 olacağını düşündüğünü açıkladı.

Ekonomist Şenol Babuşçu, açıklanan şubat ayı aylık ve yıllık enflasyon oranlarını da vererek, “Son bir yılda bu ülkede enflasyon ile mücadele ediliyor mu? Yoksa mücadelenin sadece adı mı var?” diye sordu. Takipçileri Babuşçu’nun yüzde 50 beklentisinin iyimser olduğunu, gerçek enflasyonun bunun yüzde 80’lerde geleceğini belirtti.

İŞTE ŞENOL BABUŞÇU’NUN O PAYLAŞIMI

BUNLAR İYİ ŞUBATLAR!

YÜZDE 50 İLE UCUZ YIRTTIK DERİZ

Dolarda yıl sonu beklentisi yükseldi! 2024 dolar/TL ne kadar olacak?

Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan konut yatırımcılarını şaşırtan açıklama! Türkiye'de konut almanızı tavsiye etmiyorum!

Kıyıda köşede altını olanlar hemen baksın! Altın tahmini değişti! Altının 3 ve 6 ay sonra geleceği seviye netleşti


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön