Kent Haberleri

Enflasyonla mücadelede yeni yol haritası belli oluyor! Fiyatların düşmesi bekleniyor!

28 Mayıs’ta yapılan ikinci tur seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 yıllık yeni döneminin yol haritası netleşmeye başladı. Bu kapsamda; güçlü kadro, güçlü ekonomik program ve güçlü bir ekonomi yönetimi amaçlanacak. Dünyanın ve Türkiye'nin değişen koşullarını göz önüne alarak bazı güncellemelerle ekonomik eylem planı sürecek

Enflasyonla mücadele konusunda tüm aktörlerle istişare edilerek yola devam edilecek. Dünyanın ve Türkiye'nin değişen koşullarını göz önüne alarak bazı güncellemelerle ekonomik eylem planı sürecek. Söz konusu program seçimde yurttaşlara verilen sözler dahil edilecek.

 

FİYATLAR DÜŞECEK

Karadeniz gazının verilmesi, dünyada da emtia fiyatlarının düşmesi pozitif etkiler yaratacak. Bunun yanı sıra; konut, kentsel dönüşüm konusundaki kampanyalar uygulanmaya başlanacak. Enerji, konut ve gıda gibi enflasyonu yükselten ve halkın ekonomisini direkt etkileyen konulara yönelik adımlar atılacak.

Aynı zamanda, gıda güvenliği konusunda kırsalda nüfusu tutmak için adımlar atılacak. Özellikle gençlerin tarım sektörüne katılması sağlayacak uygulamalar yapılacak. Bu amaçla uygun koşullu krediler verilecek. Türkiye'nin yurtdışındaki imajına ilişkin algıları, ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yapılacak. Bu yılın ikinci yarısında cari açıkta daha hızlı bir düşüş yaşanacağı tahmin ediliyor. Reel döviz kurunda çok ciddi bir dalgalanmanın olması da öngörülmüyor.

İşte detaylar...

TÜM MAAŞLAR ARTACAK

Öte yandan, tüm çalışanların ve sosyal ödeneklerden yararlanan vatandaşların gözleri temmuz ayındaki asgari ücret zammına çevrildi. Asgari ücrete yapılacak zam ile beraber stajyer aylıklarından, işsizlik ödeneklerine kadar pek çok alandaki ödeme etkilenecek. Halen net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak ödenen net asgari ücretin ara zam ile 10 bin lirayı aşacağı tahmin ediliyor. Bu kapsamda, zamlanacak ödemelerden biri de iş görememezlik ödeneği olarak ön plana çıkıyor.

 

İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ

Asgari ücretli vatandaşlara doğum izninde 24 bin 908 lira rapor parası yani iş göremezlik ödeneği ödeniyor. Hastalanan vatandaşların rapor ücretleri de günlük yatarak tedavide 166,80, ayakta tedavide 222,40 lira olarak ödene yapılıyor. Eğer asgari ücret net 10 bin lira olarak gerçekleşirse, annelere doğum iznindeyken devletin ödeyeceği minimum ödenek 29 bin 282 liraya yükselecek. Minimum günlük rapor ücreti de yatarak tedavide 196,09, ayakta tedavide 261,45 lira olacak.

A’dan Z’ye tüm maaşlar tek tek zamlanacak! En az maaş tam bu kadar olacak!

A101’de overlok makinesi 4 bin TL’ye, çay makinesi 400 TL’ye, airfryer 4400 TL’ye düştü!

Emekli ve memura görülmemiş zam müjdesi verildi!