Kent Haberleri

Engelli aylığı kaç TL olacak? Temmuz zamlı engelli aylığı tek tek hesaplandı! Son dakika rakamlar!

Engelli maaşına yapılacak zam oranı merak konusu oldu. Engelli aylığı kaç TL olacak? İşte o rakamlar... Haziran ayı enflasyon rakamları bugün TÜİK tarafından resmen açıklandı

Memur ve emekli maaş zammının netleşmesinin ardından, binlerce vatandaş "Engelli maaşı ne kadar, kaç TL oldu?" sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Haziran ayı enflasyon rakamları bugün TÜİK tarafından resmen açıklandı. Bu rakamların açıklanmasının ardından memur ve emeklisinin maaş zamlarına yansıyacak 6 aylık enflasyon farkı da kesinleşti. 

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de memur maaş zammı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Aktarılan son dakika bilgilerine göre, memurlar yüzde 17,55'lik zamma ek olarak seyyanen 8 bin 77 lira zam da alacak. Bu şekilde en düşük memur maaşı 22 bin 17 lira olacak. 

Güler, ortalama memur maaşının 25 bin 15 TL'ye yükseleceğini de söyledi. 

Bu gelişmelerin ardından, engelli maaşına yapılacak zam oranı merak konusu oldu. 

Engelli aylığı kaç TL olacak? Temmuz zamlı engelli aylığı tek tek hesaplandı! Son dakika rakamlar!

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2023 Temmuz ayı memur ve emekli zamlarının belli olmasıyla beraber, yeni engelli aylığı hesapları da yapılmaya başlandı. 

Yüzde 40-69 oranında engelliler için 1.594 Türk Lirası, yüzde 70 ve üzeri olanlar için 2 bin 392 Türk Lirası maaş veriliyor. 

Engelli maaşından faydalanabilmek için hane içinde kişi başına düşen gelirin 3 bin 800 Türk Lirası'ndan düşük olması gerekiyor. 

Bunun yanı sıra, engelli maaşı alabilmek için en az yüzde 40 oranında engelli olunması gerekiyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapılarak engelli maaşı alınabiliyor. 

Engelli aylığı kaç TL olacak? Temmuz zamlı engelli aylığı tek tek hesaplandı! Son dakika rakamlar!

Haziran 2023 enflasyon oranının açıklanmasının ardından memur ve emeklilere yapılacak zam oranı da büyük oranda kesinleşmiş oldu. 

Bu kapsamda yüzde 40-69 oranında engelliler için verilen maaş 1.594 TL'den 1.874 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli vatandaşlara verilen maaş da 2 bin 392 TL'den 2 bin 811 TL'ye yükselecek. 

ENGELLİ AYLIĞI ALABİLMEK İÇİN HANGİ ŞARTLAR GEREKLİ 2023?

Engelli aylığından faydalanmak isteyen vatandaşların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, sigortalı ya da SGK gelirli çalışmaması, güncel engellilik raporunun olması, nafakaya bağlı olmaması, temel ihtiyaçlarını tek başına karşılayamıyor olması gerekiyor. 

ENGELLİ MAAŞI NE ZAMAN HESAPLARA YATIYOR 2023? 

Doğum tarihinin sonu 0 ve 5 arasındakilere ayın 5'inci gününde,
Doğum tarihinin sonu 1 ve 6 arasındakilere ayın 6'ıncı gününde,
Doğum tarihinin sonu 2 ve 7 arasındakilere ayın 7'inci gününde,
Doğum tarihinin sonu 3 ve 8 arasındakilere ayın 8'inci gününde,
Doğum tarihinin sonu 4 ve 9 arasındakilere ayın 9'uncu gününde maaşları yatırılıyor. 

Son Dakika: Tüm otomobillerde MTV iki katına çıkarıldı!

500 bin TL'ye yükselen özel okullara talep patlaması yaşanıyor! Artan fiyatlar engel olamadı!

TEİS Genel Başkanı: Yurt dışından ilaç gelmesi artık hayal oldu!

İhracatta aslan payı İstanbul'un!