Ekonomi

Engelli aylığına Temmuz zammı geldi! Engelli aylığı kaç lira oldu? Zamlı engelli aylığı ne zaman ödenecek?

Türkiye’de 7 milyona yakın asgari ücretlinin beklediği zam oranının açıklanmasının ardından gözler engelli aylığına çevrildi. Peki engelli aylığı kaç lira oldu? Engelli aylığına ne kadar zam geldi? İşte merak edilen tüm ayrıntılarıyla engelli aylığı... Bu sene 9 Temmuz'da başlayacak olan Kurban Bayramı için sayılı günler kalmışken, engelli maaşlarının ne zaman yatacağı da merak ediliyor

Asgari ücrete yapılacak ara zammın belli olmasının ardından vatandaşlar, pek çok kalemde olduğu gibi engelli maaşının da kaç lira olduğunu araştırmaya başladı. Bu sene 9 Temmuz'da başlayacak olan Kurban Bayramı için sayılı günler kalmışken, engelli maaşlarının ne zaman yatacağı da merak ediliyor. 

 

Türkiye’de 7 milyona yakın asgari ücretlinin beklediği zam oranının açıklanmasının ardından gözler engelli aylığına çevrildi. Asgari ücrete gelen zamla birlikte engelli aylığı da yükseldi. 

2022 Sayılı yasaya bağlı olarak ödenen engelli aylığının 2022'nin ikinci yarısında kaç lira olarak ödeneceği merak ediliyor. 

Peki engelli aylığı kaç lira oldu? Engelli aylığına ne kadar zam geldi? İşte merak edilen tüm ayrıntılarıyla engelli aylığı...

ENGELLİ AYLIĞI KAÇ LİRAYDI? 

2022 senesinin ilk 6 ayında yüzde 40-69 oranlarında engelliliği bulunanlar için engelli aylığı 865 TL, yüzde 70 ve üzerinde engellilik oranı olanlar için ise engelli aylığı 1298 TL, engelli yakını aylığı da 865 TL olarak açıklanmıştı.

2022'nin bugününe kadar engelli ve engelli yakını aylığı için toplam 3 milyar 253 milyon TL'lik ödeme yapıldı. Aylık ortalama 616 bin kişi engelli aylığından, engelli yakını aylığından ise ortalama 98 bin kişi faydalandı. 

 

Habertürk'ün aktardığına göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, engelli aylıklarının ne zaman yatırılacağına da değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaşlı ve engelli aylıkları da bayram öncesi ödenecektir" diye konuştu. 

ENGELLİ AYLIĞINA NE KADAR ZAM GELDİ? ENGELLİ AYLIĞI KAÇ LİRA OLDU?

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete yüzde 30 zam yapıldığını ve net tutarın 5 bin 500 TL'ye çıkarıldığını açıkladı. Buna göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelliliği olanlar için sağlanan engelli aylığı 1124 TL, yüzde 70 ve üzerinde engellilik oranı olanlar için ise engelli aylığı 1687 TL, engelli yakını aylığı da 1124 TL oldu. 

Emekli ve memur zammında son dakika! Emekli maaşları yattı mı? Emekli maaşları ne zaman yatacak? Hemen bu rakama bakın!

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatırılacak? 2022 Kurban Bayramı ikramiyesini kim, hangi gün alacak?

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği kaç lira oldu? Temmuz zammıyla kime kaç lira ödenecek? İşte o tablo...