Kent Haberleri

Engelli aylığına Temmuz'da tam bu kadar zam geliyor! Engelli aylığı alanlar dikkat: Tek tek rakam verildi!

Asgari ücret zammının ardından pek çok maaşta da yükseliş yaşanacak. Binlerce kişi şimdi 'Engelli aylığına Temmuz'da ne kadar zam gelecek?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki engelli aylığı Temmuz zammıyla kaç TL olacak? Şu an için net asgari ücret 8 bin 506 TL, brüt asgari ücret ise 10 bin 8 TL olarak uygulanıyor

Asgari ücrete yapılması beklenen zamla beraber, sosyal destekler de dahil olacak şekilde pek çok maaşta yükseliş yaşanacak. Şu an için net asgari ücret 8 bin 506 TL, brüt asgari ücret ise 10 bin 8 TL olarak uygulanıyor. 

Engelli aylığına da Temmuz ayında zam gelecek. Memur maaşına ve asgari ücrete yapılan zam sonrasında engelli vatandaşlar için sağlanan maaşlarda da yükseliş olacak. 

Bu maaştan faydalanan binlerce kişi şimdi 'Engelli aylığına Temmuz'da ne kadar zam gelecek?' sorusunun yanıtını araştırıyor. 

Engelli aylığına Temmuz'da tam bu kadar zam geliyor! Engelli aylığı alanlar dikkat: Tek tek rakam verildi!

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2023 yılında engelli maaşından faydalanmak için bazı şartların sağlanması gerekiyor. Bunların başında muhtaç, kimsesiz ve engelli olunması yer alıyor. 

Engelli maaşından faydalanabilmek için, kişinin nafaka almıyor olması, hiçbir gelirinin bulunmaması, sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmaması gerekiyor. Aynı zamanda hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelirin asgari ücretin aylık net tutarının üçte birinden düşük olmaması da şart olarak aranıyor. 

Engelli maaşlarında tutarlar kişinin engel oranına göre değişiyor. Yüzde 40 ila 69 arası engeli olanlar ile yüzde 70 ve üzeri engeli olanlara farklı ödemeler yapılıyor. 18 yaş üstü engelli vatandaşlar ve bu kişilerin vasi veya vekilleri bu yardımdan yararlanabiliyor. 

Engelli aylığına Temmuz'da tam bu kadar zam geliyor! Engelli aylığı alanlar dikkat: Tek tek rakam verildi!

NTV'de yer alan habere göre; şu an yüzde 40-69 oranında engelliler için 1.738 lira, yüzde 70 ve üzeri oranında engelliler için 2 bin 609 lira aylık ödeniyor. 

TEMMUZ ZAMLI ENGELLİ AYLIĞI KAÇ LİRA OLACAK? 

Yüzde 25 zam gelmesi durumunda: Yüzde 40 ve üzeri engelli için 2 bin 172 TL, yüzde 70 ve üzeri engelli için 3 bin 261 TL,

Yüzde 30 zam gelmesi durumunda: Yüzde 40 ve üzeri engelli için 2 bin 259 TL, yüzde 70 ve üzeri engelli için 3 bin 391 TL,

Yüzde 35 zam yapılırsa: Yüzde 40 ve üzeri engelli için 2 bin 346 TL, yüzde 70 ve üzeri engelli için 3 bin 522 TL aylık ödenecek. 

BİM'de düdüklü tencere seti 469 TL'ye, 8 parça çelik tencere seti bin 249 TL'ye, satır 119 TL'ye düştü!

Fed sonrası dolar güne nasıl başladı?

Milyonlarca memura maaş zammı şoku! Memur-Sen tek tek açıkladı: Memur maaş zammı tam bu kadar olacak!

Temmuz 2023'te resmen Aile Destek Programı bitiyor ama vatandaşlık maaşı geliyor! Vatandaşlık maaşını kaçırmayın!