Ekonomi

Engelli ve 65 yaş üzeri vatandaşlar için duyuruldu! Adrese teslim edilecek!

Engelli ve 65 yaş üzeri vatandaşları sevindiren bir haber geldi. Başvuru yapanlara adrese teslim edilecek. İşte detaylar!Başvuru yapan vatandaşlar için ücretsiz olacak

65 yaş üstü ve engelli kişilerin yüzünü güldürecek bir gelişme yaşandı. Başvuru yapan vatandaşlar için ücretsiz olacak. Başvuruda bulunan kişiler için ne ücretsiz olacaktır? İşte merak edilen ayrıntılar…

65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİ VATANDAŞLARA ÖZEL!

65 yaş üstü ve engelli yurttaşların yüzünü güldürecek olan haber geldi. Başvuru yapan kişiler için ücretsiz olacak ve adrese teslim sağlanacaktır. Devlet 65 yaş üstü ve engelli kişiler için e-Devlet'e erişimi kolay hale getirmek için 'Adrese Teslim Şifre Başvurusu' hizmeti verilecek.

E-Devlet Kapısı sayesinde istenilen saatte devlet hizmetlerine erişim sağlanabilir olacak. Kimlik, pasaport, ehliyet yenileme gibi işlemler e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Devlet hem kişiler, hem de kurumlar için zaman tasarrufu sağlayacaktır.

E-devlet girişinde kişiye özel şifreye sahip olunması gerekiyor. Şifre, PTT şubelerinden 2 TL verilerek, temin edilmektedir. 65 yaş üstü ve engelli kişilerin e-Devlet'e erişimini kolaylaştırmak adına 'Adrese Teslim Şifre Başvurusu' hizmeti sunulacak.

Engelli kimlik kartına sahip olan kişiler e-Devlet Kapısı şifresine rahatlıkla erişebileceklerdir. Adrese teslim gerçekleştirilecek. Engelli yurttaşlarımızın devlet hizmetlerine erişimini kolay hale getirecek. Engelli vatandaşlarımızın toplumda aktif rol almasına yardımcı olunacaktır. Engellilere pek çok hizmet sunmak için ilerleme çalışmaları gerçekleştirilecektir.

65 yaş üstü ve engelli kişiler için 'Adrese Teslim Şifre Başvurusu' hizmeti sağlanmıştır. PTT başvurusuna gerek kalmadan adrese teslim edilecek. İlgili kurumun müşteri hizmetleri ile iletişim sağlanması yeterli olacaktır. Başvuru tamamlanması ardından beyan edilen adrese posta yolu ile gönderim sağlanacaktır. Engelli vatandaşların hayatlarının kolaylaşmak için ve hizmetlere erişiminin sağlanması hedefleniyor.

65 YAŞ MAAŞI NE KADAR?

Yaşlılık maaşı olarak da bilinen 65 yaş aylığı, Ocak ayı ile beraber yapılan zamdan sonra 1.536 liradan 1.997 liraya çıkarıldı.  Yüzde 40 ile 69 arası engelli maaşı ise Ocak ayında yapılan zam sonrasında 1.226 TL, 1.594 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı da 1.840 liradan 2.392 liraya yükseltilmişti.