Kent Haberleri

Engelli ve yaşlı aylığı alanlara bayram müjdesi: Bugün hesaplara yatıyor! Tam 2,7 milyar TL! 

Engelli ve yaşlı aylığı alanlara Kurban Bayramı müjdesi geldi. Ödemeler resmen erkene çekildi. İşte ayrıntılar... Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konu ile ilgili açıklamada bulunarak müjdeyi verdi

Engelli ve yaşlı aylığı ödemeleri resmen erken yatacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konu ile ilgili açıklamada bulunarak müjdeyi verdi.

Bakan Göktaş, Kurban Bayramı sebebiyle Temmuz ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylığı ödemelerini öne çektiklerini açıkladı. 

Engelli ve yaşlı aylığı alanlara bayram müjdesi: Bugün hesaplara yatıyor! Tam 2,7 milyar TL! 

NTV'de yer alan habere göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuya ilişkin açıklamasında engelli ve yaşlı aylıklarının bugün itibarıyla hesaplara yatırılacağını dile getirdi. Bakan Göktaş'ın açıklamasında yer alan bilgilere göre, 2.7 milyon vatandaşa ödeme gerçekleştirilecek. 

Ödemelerin 1,5 milyar Türk Lirası yaşlığı aylığı, 1,2 milyar lirası da engelli aylığı olacak şekilde toplam 2,7 milyar lira hesaplara yatacak. 

Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik tematik sosyal yardım programları uyguladıklarının altını çizen Göktaş, "Eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata katılımlarında her zaman yanında olduğumuz yaşlı ve engelli vatandaşlarımızı, düzenli yaptığımız ödemelerimizle de destekliyoruz" dedi ve Kurban Bayramı dolayısıyla Temmuz ayına ilişkin yaşlı aylığı ve engelli aylıklarının ödemesini öne çektiklerini dile getirdi. 

Engelli ve yaşlı aylığı alanlara bayram müjdesi: Bugün hesaplara yatıyor! Tam 2,7 milyar TL! 

YAŞLI VE ENGELLİ AYLIĞI ÖDEMELERİNE ZAM GELDİ Mİ? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni asgari ücretin açıklanmasından sonra basın yayın organlarında yayınlanan yaşlı ve engelli aylıkları tutarlarının gerçeği yansıtmadığına dikkat çekti. 

65 yaş aylığı şuan 2 bin 604 Türk Lirası şeklinde hesaplara yatırılıyor. 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren yeniden memur maaş katsayısına göre yapılacak hesaplamaların ardından yaşlılık aylığı da zamlanacak. 

Engelli aylığı ise şu an yüzde 40-69 oranında engelliler için 1738 lira, yüzde 70 ve üzeri oranında engelliler için 2 bin 609 TL olarak veriliyor. 

Engelli aylığı 1 Temmuz'dan itibaren güncel memur maaş katsayısına göre hesaplanacak ve yükselecek. 

Gram altın tarihi rekorunu kırdı: 1.550 lirayı aştı!

Emeklilere müjde! İşte en düşük emekli maaşı bu kadar olacak!

İstanbullular dikkat! Yarından itibaren 15 Ekim'e kadar ormanlık alanlara girişler yasaklandı!