Genel

Engelliler Destek Programı kapsamında 156 proje hayata geçirildi!

Engellilere destek projeleri yaygınlaşıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, 2011 yılında engellilere destek olmak için başlatılan Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında bugüne kadar 156 proje hayata geçirildi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, 2011 yılında engellilere destek olmak için başlatılan Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında bugüne kadar 156 proje hayata geçirildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 2011’den beri devam ettirdiği, EDES’te 2013 için desteklenecek projeler belli oldu. Engellilik konusunda farkındalık yaratmayı, engellilerin psiko-sosyal ve tıbbî rehabilitasyonuna ve engelliliğin önlenmesine katkıda bulunmayı amaçlayan, 2013 yılı bütçesi 4 milyon lira olan program, bu sene daha da yaygınlaştırıldı. Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak illerinin de eklenmesiyle Karadeniz Bölgesinin tamamında uygulanacak programa teklif edilen 156 proje içinden seçilen 60 proje için valiliklere 3 milyon 994 bin 597 lira kaynak aktarılacak. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi yaptığı açıklamada, EDES ile engellilik alanında sorunun kaynağında çözülmesi için fırsat oluşturulmaya çalışıldığını belirtti. Kamunun, sivil toplumun ve özel girişimlerin engellilere yönelik çalışmalarının maddi, manevi desteklendiğini ifade eden Çiftçi, “Programla sorunu yaşayanların kendi projelerini üretmeleri, bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve dolayısıyla toplumun farklı kesimlerinin bölgesel ve ulusal düzeydeki bütünleşmesi, engelli bireylerin ve ailelerinin görünür kılınmasına katkıda bulunulması amaçlanıyor” diye konuştu. Yerel sahiplenme sağlanıyor


Çiftçi, valiliklerin yetki ve sorumluluğunda, yerel düzeydeki kamu kurumları, il özel idareleri, belediyeler, üniversiteler ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları tarafından hazırlanan ve uygulanan program kapsamında yerel ihtiyaçların da göz önünde bulundurulduğunu söyledi. Projelerin hazırlanması ve uygulanması sürecinde, yerele özgü ihtiyaçların karşılanmasının önemsendiğini kaydeden Çitfçi, projelerle engellilik konusunda yerel sahiplenmenin sağlandığını belirtti.


Yeni Asya