27 / 04 / 2024

Enka İnşaat'ın Hamburg'taki projesinde son durum ne?

Enka İnşaat'ın Hamburg'taki projesinde son durum ne?

Enka İnşaat, Waerme Hamburg GmbH, Dradenau Kombine Isı ve Enerji Santrali projesi kapsamında ilk çalışmalarla toplam proje büyüklüğünü 341 milyon Euro'ya ulaştırdı. 



Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yeni proje hakkında açıklama yaptı.

Enka İnşaat, Waerme Hamburg GmbH, Dradenau Kombine Isı ve Enerji Santrali projesi kapsamında 15 Aralık 2021 tarihinde ENKA – Uniper JV'yi 336 milyon Euro tutarında görevlendirmiş ve ilk çalışmalarla toplam proje büyüklüğü 341 milyon Euro'ya ulaştı. Proje, Almanya'nın Hamburg kentindeki Dradenau'da yaklaşık 180 MW elektrik ve 260 MW bölgesel ısıtma kapasiteli kombine ısı ve elektrik santralinin anahtar teslimi inşaatını kapsıyor. 

ENKA – Uniper JV, bu sözleşme çerçevesinde mühendislik, satın alma, inşaat ve devreye alma (EPCC) işlerini gerçekleştirecek. Santral 2024 Aralık'ta teslim edilecek. 

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş.'nin KAP açıklaması:
Waerme Hamburg GmbH, Dradenau Kombine Isı ve Enerji Santrali projesi kapsamında 15 Aralık 2021 tarihinde ENKA – Uniper JV'yi 336 milyon Euro tutarında görevlendirmiş ve ilk çalışmalarla toplam proje büyüklüğü 341 milyon Euro'ya ulaşmıştır. Proje, Almanya'nın Hamburg kentindeki Dradenau'da yaklaşık 180 MW elektrik ve 260 MW bölgesel ısıtma kapasiteli kombine ısı ve elektrik santralinin anahtar teslimi inşaatıdır.

ENKA – Uniper JV, bu sözleşme çerçevesinde mühendislik, satın alma, inşaat ve devreye alma (EPCC) işlerini gerçekleştirecek olup, santralin Aralık 2024'te faaliyete geçmesi beklenmektedir.


Geri Dön