Altın & Gümüş

Enkazdan çıkan servet herkesi şok etti! 78 kiloluk altın sahipsiz kaldı!

Kahramanmaraş’ta halen enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Onikişubat ilçesinde yıkılan bir apartmandan herkesi şok eden bir ortaya servet çıktı. İşte detaylar!Çantayı açan operatör ve işçiler gördükleri manzarayla kala kaldılar

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde yıkılan Pentapark Apartmanı'ndaki enkaz çalışmalarında moloz yığınları arasında bir çanta bulundu. Çantayı açan operatör ve işçiler gördükleri manzarayla kala kaldılar. Çanta da onlarca altın kemer olduğu tespit edildi. 78 kiloluk altınlar, çantalara bölünerek çalındı.

İşte haberin detayları…

10 BİN DOLARLIK KEMERLER!

Gönüllüler tarafından bulunan altın kemer dolu çanta polis ekipleri tarafından tutanak tutularak, teslim alındı ve emniyete götürüldü. Çantada çıkan altın kemerlerin her birinin 10 bin dolar yani yaklaşık 190 bin lira değerinde olduğu belirlendi.

Altınların Kahramanmaraş'ın ünlü kuyumcusu Akif Zabun'a ait olduğu öne sürüldü. Depremde hayatını kaybettiği öğrenilen Zabun'un Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kuyumculara altın verdiği ileri de iddia edildi.

ZABUN KUYUMCULUK’TAN YALANLAMA GELDİ!

Bu çıkan haberlerden sonra Zabun Kuyumculuk sosyal medya hesaplarından altınların kendilerine ait olduğuna dair çıkan haberleri yalanladı.

Zabun Kuyumculuk ise “Haber sitelerinde ve sosyal medyada bahsi geçen haberler gerçek değildir. Bahsi geçen altınla da ilgimiz yoktur. Firma sahibimiz Sayın M. Akif Zabun beyin isteği üzerine bu paylaşım yapılmıştır. Bahse konu olan Penta park sitesi 3. Blokta da ikamet etmemekteydi” şeklinde açıklamada bulundu.

ALTINDA UMUTLU BEKLEYİŞ SÜRÜYOR!

ABD Merkez Bankası Fed tutanakları altın fiyatlarını bir süredir baskılamaya devam ediyor, gelecek dönemde tekrardan ibrenin tersine döneceği duyuruldu. ABD’li ekonomistler ve önde gelen yatırım bankaları verdikleri yatırım mesajlarında hep altına yatırım yapılmasını öneriyor.

JP MORGAN DA ALTINI ÖNERİSİ!

Geçen ay JPMorgan tarafından yayınlanan bir raporda, düzensiz bir borç tavanı dönemi potansiyelinin, global yatırımcıların ABD'nin varlık sınıflarındaki fazla ağırlıklarını yeniden dengelemesi için başka bir tetikleyici unsur oluşturduğu belirtildi. Raporda, bunlara ek olarak bu dönemde; Japon Yeni, İsviçre Frangı ve altın gibi değerli metallere yatırımın düşünülebileceği kaydedildi.

Gainesville Coins değerli metaller uzmanı Everett Millman de hükümet harcamaları ne zaman gündeme gelse, altının cazibesinin arttığını söyledi.