Dekorasyon

Enne mobilya 15 yılda mobilyanın zirvesine oturdu!

15 yıl önce kurulan ve bugün Türkiye ' nin mobilya üretimi ve satışı alanında öncü firmalarından biri haline gelen Enne mobilya sektörün vazgeçilmezlerinden olmak hedefinde...

15 yıl önce kurulan ve bugün Türkiye'nin mobilya üretimi ve satışı alanında öncü firmalarından biri haline gelen Enne mobilya sektörün vazgeçilmezlerinden olmak hedefinde. Bu amaçla Modern mobilya alanında dünyaca ünlü tasarımcılarla çalışan şirket ürünlerin uluslararası ulaşılabilirliğini sağlamak için de girişimlerde bulunuyor. 



Modern mobilya tasarımlarıyla faaliyet gösteren ENNE Mobilya, 1999 yılında kurulmasına, yani 15 yıllık geçmişine rağmen ciddi başarılara imza atıyor. Sektör için yüksek sayılabilecek 230 kişilik ekibiyle de yetinmeyip, her geçen gün bu sayıyı çoğaltma stratejisi izliyor. Türkiye'de 5 şubesi, yurtiçi ve yurt dışında 8 bayisi olan ENNE Mobilya, bünyesindeki tasarım ve Ar-Ge ekibiyle kişisel zevkleri ön plana çıkarıyor. 

Şirketin sahibi Erkan Aytekin, markayı, gelişim sürecini ve hedeflerini anlattı. 


Enne Mobilya hakkında kısa bir bilgi alabilir miyiz? 

Enne Mobilya 1999 yılında kurulmuş genç bir firma olmasına rağmen 15 yıla çok ciddi başarılar sığdırdı. Şu anda 230 kişiden oluşan bir ekibe sahip. Merkez ile birlikte 5 adet şube mağazası, yurtiçi ve yurtdışı 8 adet bayisi var. Yurtdışında büyük otel projelerine imza attık. Sektöründe öncü mobilya ve dekorasyon firmalarının ürünlerini ithal ederek sevenleri ile buluşturan bir mobilya ve iç mimarlık şirketi. 

Enne, bünyesindeki tasarım ve ar-ge ekibi ile standart üretimlerinin dışında, geliştirdiği özel üretim bandıyla, müşterilerinin beklenti ve isteklerini projelendirip, mekanlarda uygulanabilir hale getirerek kişisel zevkleri ön plana çıkarıyor. 

Yerli üretimin yanı sıra, temsilciliğini yaptığımız İtalyan Contempo, Ditre, Desiree ve Natuzzi markalarının en yeni modellerini de müşteriler ile buluşturuyor. 

Şirketin önümüzdeki dönem hedefleri ve planlan nelerdir? 

Enne olarak özellikle son yıllarda ileriye yönelik sürekli büyüme yatırımları hedefliyor ve sektörün vazgeçilmez alternatiflerinden olmayı süreklilik kabul ediyoruz. Bu amaçla modern mobilya alanında, dünyaca ünlü tasarımcılarla birlikte çalışarak Enne'ye özel yeni ürün gamlarının ortaya çıkarılması ve ürünlerin uluslararası ulaşılabildiğinin sağlanması için girişimlerde bulunuyoruz. 

Öncelikli hedeflerimiz arasında üretim ve işçilik kalitemizden ödün vermeden, ar-ge yatırımı yapmak, dünyaca ünlü tasarımcılar ile çalışmak, kontrat işlerinden ise yine dünyanın önde gelen mimarlık firmaları ile yaptığımız işbirliklerini geliştirerek, vazgeçilmez olmak bulunuyor. 

Öncelikle bizi çok heyecanlandıran bir gelişmeden bahsedeyim. 2015 Ocak ayında yapılacak olan Maison Obje fuarında katılımcı olarak bulunacağız ve çok önem verdiğimiz bu fuara başarılı tasarımcılarımızdan Emir Uras'in imzasını taşıyan fuar tasarımızla katılacağız. 

Burada sunacağımız yeni koleksiyonumuz ise Torro, Contempo, Complex gibi büyük firmalara tasarım yapan ve kendi alanında bir duayen olan tasarımcı ekip Marconotta & Zappa'nın elinden çıkacak. Yalnızca onlarla da kalmayacak, önümüzdeki yıllarda bir çok ünlü tasarımcıyla işbirliklerimiz olacak. Hepsiyle anlaşmalarımızı yaptık, süreci devam ettiriyoruz. Kısacası yakın zamanda ENNE ürünlerinde onların imzasını göreceksiniz. 

Sektörde hangi özelliklerinizle öne çıkıyorsunuz? 

Enne özellikle son yıllarda üretim kalitesi ve işçiliği ile kendisine yurtdışında ciddi bir hayran kitlesi edindi diyebiliriz. 

Özellikle proje bölümümüz çok özel ve büyük projelere imza atarak bu alanda ismimizi çok özel bir yere taşıdı. Son yıllarda tamamladığımız yurtdışı projelerimizden Rusya Gelendzhik'teki Kempinski, Ukrayna Kiev'de Radisson Blue, Rusya Sochi'de yine Radisson Blue, Marriott ve Swiss Otel, Rusya Chelyabinsk'de Radisson Blue, bunlardan yalnızca bazıları. Rusya'da iki noktada projelerimiz hızla devam etmekte. Arketipo ve Craft312, LWA Svveden gibi titiz ve başarılı tasarım firmalarıyla yaptığımız işbirlikleri de bizi hem arge hem know how olarak çok başka bir yere konumlandırdı. 

Örneğin yine büyük tasarımcı ve tasarladığı hayranlık uyandıran otellerle bilinen Chirstophe Pillet'nin proje üretimini ve ürün tasarımlarının üretimlerini biz gerçekleştireceğiz. 



Ekonomist Ankara