27 / 09 / 2024

EnPlus bu yıl 10 yeni mağaza açacak!

EnPlus bu yıl 10 yeni mağaza açacak!

Firma, Miele ve Dyson gibi markaların da Türkiye'deki en önemli partneri, istanbul Akmerkez, Galeria, Istinyepark, Paladium AVM, Buyaka, Metrocity, Cevahir gibi AVM'lerde EnPlus mağazaları bulunuyor...




EnPlus mağazalarının geçmişi 1971 yılına dayanıyor. Malatyalı Hasan Hüseyin Yavuz tarafından bir dönem beyaz eşya sektörünün üssü olan Doğubank'ta kurulmuş. Uzun yıllar elektronik ve beyaz eşya mağazalarına toptan ürün tedariki yapan Enkay Holding 2011 yılından bu yana kendi mağazalarıyla tüketiciyle buluşuyor. Grup o tarihten sonra strateji değiştirerek A ve A+ müşteri kitlesine dönük ürünlerin bulunduğu mağazalar açmaya başlamış. 


Geçmişi toptancılık olan Enkay Holding'in mağazalaşma projesini Hasan Hüseyin Yavuz'un oğlu Aykut Yavuz yürütüyor. Yavuz'un verdiği bilgiye göre, EnPlus Mağazaları'nda Breville, Silit, GE, Loevve, Hitachi, Sub-Zero/Wolf, Laurastar, Gorenje ve Kela gibi dünya markalarının ürünleri satılıyor. 


Firma, Miele ve Dyson gibi markaların da Türkiye'deki en önemli partneri, istanbul Akmerkez, Galeria, Istinyepark, Paladium AVM, Buyaka, Metrocity, Cevahir gibi AVM'lerde EnPlus mağazaları bulunuyor. İstanbul dışında ise  İzmir  Bornova ve  Ankara  Çankaya'da mağazaları var. Halen 21 mağazası olan şirket, bu yıl 10 yeni mağaza daha açacak. 


Aykut Yavuz, "Yeni mağazalarımızı açarken en az beş yeni değerli markayı Türkiye'de müşterilerimizle buluşturacağız. Markaların isimleri birkaç aya kadar netleşir" diyor. Geçen yıl yüzde 25 büyüyerek 55 milyon dolar ciroya ulaşan EnPlus'ın bu yılki ciro hedefi 85 milyon dolar. 


PARA


Geri Dön