28 / 04 / 2024

EPDK duyurdu! Mesken ve tarımsal sulamaya yönelik son kaynak tedarik tarifesi miktarları belli oldu!

EPDK duyurdu! Mesken ve tarımsal sulamaya yönelik son kaynak tedarik tarifesi miktarları belli oldu!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından elektrikte mesken, tarımsal sulama ve diğer tüketici gruplarına ilişkin son kaynak tedarik tarifesi tüketim miktarları belli oldu.



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Son kaynak tedarik tarifesi tüketim miktarına ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

SON KAYNAK TEDARİK TARİFESİ TÜKETİM MİKTARI BELLİ OLDU!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, son Kaynak Tedarik Tarifesinin Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ'deki tüketim miktarı, 2024 yılı için mesken ve tarımsal faaliyetler tüketici grubuna yönelik yıllık 100 milyon kilovatsaat ve diğer tüketici gruplarına yönelik yıllık 1 milyon kilovatsaat olarak uygulanmaya devam edecek.

EPDK, ilgili tebliğde yer alan ve 1 Ocak 2019'dan itibaren 1,0938 olarak uygulanan enerji tedarik maliyeti dışındaki diğer tüm maliyetler ile makul kar dikkate alınarak belirlenen katsayıyı da (KBK) sabit tuttu.

EPDK 2 PİYASADA MEGAVATSAAT BAŞINA AZAMİ VE ASGARİ FİYAT LİMİTİ BELİRLENDİ!

Geçtiğmiz aylarda Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, gün öncesi ve dengeleme güç piyasaları olmak üzere 2 piyasada megavatsaat başına azami ve asgari fiyat limiti belirlenmişti.

EPDK tarafından 3 Temmuz tarihli kurul toplantısında alınan karara göre, 21 Haziran 2015 yılında yürürlüğe giren Gün Öncesi Piyasasında ve Dengeleme Güç Piyasasında Asgari ve Azami Fiyat Limitlerinin Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar'ın ilgili maddesinde değişik yapıldı.Bu kapsamda, kurulun yeni bir karar alıncaya kadar ilgili piyasalarda asgari fiyat limitleri, megavatsaat başına asgari "0" lira, azami fiyat limiti de megavatsaat başına 2 bin 700 lira olarak uygulamaya alınacak.

31 Mart tarihinde ilgili piyasalarda asgari fiyat limitleri megavatsaat başına "0" lira, azami fiyat limitleri ise megavatsaat başına 2 bin 600 lira olarak belirlenmişti. 

EPDK'dan son dakika açıklaması! Deprem bölgesinde avans ödemeleri ertelendi!

'Doğal gaza yüzde 224 zam geldi' iddiasına EPDK'den jet hızında açıklama!

Geri Dön