Ekonomi

EPDK'dan deprem bölgesini ilgilendiren akaryakıt açıklaması

10 ayrı şehri etkileyen 2 büyük depremin yaşandığı bölgede geceyi arabalarında geçirecek vatandaşlara yönelik akaryakıt indirimi çağrısı yapıldı. EPDK'dan yapılan açıklamada ise akaryakıt ile ilgili kısıtların kaldırıldığı bildirildi.Bölgede geceyi arabalarında geçirecek halkın bir nebze de olsa rahat ısınabilmesi için akaryakıt fiyatlarının bölge özelinde indirime gidilmesi istendi

Kahramanmaraş ve Gaziantep depremleriyle yıkılan bölgede halk geceyi sokaklarda geçiriyor. Bölgede geceyi arabalarında geçirecek halkın bir nebze de olsa rahat ısınabilmesi için akaryakıt fiyatlarının bölge özelinde indirime gidilmesi istendi.  

Depremde enkaz altına kalanları kurtarma çalışmaları devam ederken 10 şehri etkileyen depremin toplamda 15 milyona yakın bir nüfusu etkilediği tahmin ediliyor. Büyük bir barınma sorunuyla karşı karşıya kalan vatandaşların kendi imkanlarıyla bu soruna çare bulmaya çalıştığı bildiriliyor.

 

EPDK akaryakıt temininde kısıtlar kaldırıldı

 

Öte yandan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, deprem bölgesine akaryakıt temininde kısıtların kaldırıldığını ifade etti. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz deprem bölgesine yönelik akaryakıt temininin hızlandırılması için gerekli adımların atıldığını hiçbir kısıt ve mevzuat engeli olmadığını dile getirdi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz deprem bölgesine yönelik hızlandırılan ek hizmetlerle ilgili açıklamalar yaptı. Depremin meydan geldiği ilk andan itibaren bölgeye yönelik akaryakıt ikmalinin hızlandırılması için gerekli adımların atıldığını söyleyen Yılmaz mevzuata yönelik kısıtların da kaldırıldığını dile getirdi.

Bayilere akaryakıt ikmali ve vatandaşlarımızın akaryakıt temini konusunda hiçbir kısıtlama veya mevzuat engeli olmadığını kaydeden Yılmaz ikmal süreçlerinin vakit kaybı olmaksızın sürdürülmekte olduğunu ve ihtiyaçların ivedilikle karşılandığını ifade etti.

BOTAŞ da açıklama yaptı

Öte yandan Botaş, bölgeye yönelik bir açıklama yaparak gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı ve hasar tespit çalışmalarının sürdürüldüğünü açıklamıştı.  BOTAŞ'tan yapılan açıklamada  Kahramanmaraş ve çevre illerde de hissedilen deprem meydana gelmiş olup BOTAŞ tarafından tüm ekipler hemen teyakkuza geçirildiği ve gerekli güvenlik tedbirleri alınarak hasar tespit çalışmalarına başlandığı ifade edilmişti Açıklamada ayrıca Hatay İl merkezi ile Kırıkhan İlçesi, Kahramanmaraş İl merkezi ile Pazarcık ve Narlı İlçelerine tedbir amaçlı doğalgaz akışının durdurulduğu. BOTAŞ teknik ekiplerinin sahada gerekli kontrol ve müdahaleleri yaptığı ifade edilmişti.

Botaş'tan yapılan açıklamada ayrıca Bölgedeki Doğalgaz Dağıtım Şirketleri ile koordineli olarak  güvenli gaz akışının sağlanması amacıyla gerekli çalışmaların yürütüldüğü ve ham petrol boru hatlarımızda yapılan kontroller sonucunda herhangi bir hasar tespit edilmediği açıklanmıştı.