05 / 05 / 2024

EPGİS başkanı Aktaş; "Kartta komisyon kalksın 2 litreyi bedava verelim"

EPGİS başkanı Aktaş;

Akaryakıt istasyonları ile bankalar arasında yaşanan kredi kartı komisyon konuları uzun zamandır devam eden bir sıkıntı olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre, çözüm önerisi arayan akaryakıt firmaları "nakit alım" konusunu gündeme getirdi. 



Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'na (BDDK) yaptığı açıklama ile hem vatandaşın cebini rahatlatacak hem de kendileri açısından kredi kartı komisyonunu ortadan kaldıracak bir çözüm önerisinde bulundular.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası Başkanı Aktaş, nakit ödemelerde yüzde 3'lük kart komisyonunu almayarak bir depoda vatandaşa 2 litre benzini bedavaya verebileceklerini kaydederek, diğer türlü kartlı ödemelerde de "hizmet bedeli fişi" keserek komisyonun vatandaş tarafından karşılanmasını istediklerini belirtti. 

Aktaş, bankaların hiçbir iş yapmadan kendilerine ortak olduklarına da özellikle belirterek, "İstanbul'u baz aldığımızda bayi ile dağıtıcıya nakliye ve KDV dahil kalan brüt oran yüzde 9.67'dir. Dağıtıcılar ile en adil dağılım olan yüzde 50-50 paylaşımda bayiye 4.83 brüt oran kalıyor. Yüzde 3.36'sını bankaya komisyon olarak verdiğimizde elimizde yüzde 1.47 kalıyor. Yani 1000 TL'lik akaryakıt alışverişinde 14.7 TL bayilere kalıyor. Bu durum artık dayanılamaz bir boyuta geldi" ifade etti.

 EPGİS başkanı Aktaş; "Kartta komisyon kalksın 2 litreyi bedava verelim"

AKARYAKIT FİYATLARI 

Akaryakıt fiyatları ile ilgili olarak yapılan açıklamalar gündemdeki yerini sürekli koruyor buna göre sürücüler son zamanlarda peş peşe zam haberleri ile gündeme gelen benzin ve motorin fiyatlarını araştırıyorlar.

Son olarak geçtiğimiz gün motorinin litresine 2 lira 56 kuruş zam geldi ve fiyatları 45 TL'yi geçti. Fiyat artışının ardından motorinin litre fiyatı İstanbul'da ortalama 44,35 TL'ye, Ankara'da 45,13 TL'ye ve İzmir'de 45,35 TL'ye çıktı. Milyonlarca sürücünün yakından takip ettiği akaryakıtta fiyatlar bugün yine değiştiği açıklandı.

Benzinin litresine 2 TL yakın zam geldi! Son dakika akaryakıt fiyatları ne kadar? 

Akaryakıta zam yağıyor! Benzin, motorin, otogaz, elektrik hangisi ne kadar yakıyor?

Motorin 44 TL'yi aştı, tarihi zirveyi gördü! Bir yılda 40 kere zam gelen motorin fiyatları hangi ilde kaç TL? 

2021 Şubat'ta 6.70 TL olan motorinin litresi yarın 45.7 TL olacak! Sadece vergiler bile 2,5 katına çıktı!


Geri Dön