Kent Haberleri

Erciyes kayak sezonuna iyi başladı!

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Kayserideki Erciyes 'teki pistler hafta sonu boyunca kayakçılarla doldu taştı. Türkiye'nin kayak sezonunu ilk açan turizm merkezi olan Erciyes, hafta sonu oldukça yoğundu.

Havanın açık olmasını da fırsat bilen binlerce kayaksever, kendilerini dünya standartlarındaki kayak pistlerine attı. Pazar günü öğle saatlerinden itibaren kar yağışı başladı ancak bu tatilciler için engel olmadı. Pistler karın keyfini doyasıya çıkarmak isteyenlerle doldu taştı. Hafta sonu tatilini Erciyes'te geçirmek üzere çevre illerden de çok sayıda kayaksever Erciyes'e geldi. Adana'dan Yürüçek adını verdikleri grupla Erciyes'e gelen misafirler, duydukları memnuniyeti dile getirdi. 


Hafta sonunu Erciyes'te geçirenler, yapılan yatırımlarla Erciyes'in bu yıl daha da güzel olduğuna dikkat çekti. Erciyes'te geçmişte sadece Hisarcık bölgesinde kayak yapıldığını ifade eden kayakçılar, Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarıyla artık dört ayrı kapıdan Erciyes'e girerek kayak yapabildiklerini vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Ozhaseki de, kayak sezonunun açılmasıyla birlikte, büyük önem verdiği Erciyes Kış Turizm Merkezine çıkarak hem incelemelerde bulundu hem de vatandaşlarla sohbet etti. 


Bizim Gazete