Sektörel

Erdal Acar GYO kurup halka açılacak

Erdal Acar ismini özellikle 90'lı yıllarda magazin haberlerinden duyduk...

İş yaşamında ise Beykoz'da yaptığı Acarkent konutlarıyla bilinen Acar bir yandan Maltepe'de lüks konut işine başlarken bir yandan da Asmalımescit'te yaptığı butik otele dört yeni butik daha otel eklemeye hazırlanıyor. İstanbul'da Taksim, Beykoz, Gayrettepe ve Bakırköy'de ön anlaşma yaparak arazi aldıklarını ve 100 yatak üstünde butik oteller inşa edeceklerini vurgulayan Acar, "İstanbul'a yılda 1.5 milyon turist geliyor ama yatak kapasitesi kısıtlı. Bu açığı görüp şehir otelciliğinde büyümeye karar verdik. İstanbul dışında ise 85 milyon pound yatırımla Kıbrıs Girne'de aldığımız Zeus otelinin yanı sıra Magosa'da aldığımız araziye 5 yıldızlı bir otel inşa ettik. Bodrum'da da Mavi Otel'i aldık" diye konuştu.

TAKSİM'İ SALLAYACAĞIM
Acar'ı şu sıralar en çok heyecanlandıran proje Asmalımescit'te 75 milyon dolar yatırımla hayata geçirdiği butik otel. Otelin adı Palazzo Donizetti. 2. Mahmut döneminde Reşadiye ve Mahmudiye marşlarının bestekarı İtalyan asıllı Donizetti'nin evi butik otelin yanında olunca bu isim koyulmuş. 84 odalı ve 110 yataklı otelde 6 suit oda var. Acar'ın en iddalı olduğu kısım ise otelin altına kuracağı kulüp. Her hafta yurtdışından bir DC getireceğini belirten Acar, "Taksim'i sallayacağım" diyor.
"Home Store'u satmam işler gayet iyi gidiyor"

06.06.2010 1.5 yıl önce devraldıkları Home Store markasını da yavaş yavaş yaygınlaştırdıklarının altını çizen Acar, "2010'da bayilik sistemine geçtik. Bir yandan Anadolu bir yandan da Avrupa ve Balkanlar'da mağazalaşıyoruz" dedi. Acar, Home Store'ları elden çıkardığına dair haberlere ise, "Çıkarsam çıkardım derim zaten ama biz gidişattan memnunuz. İşler iyi gidiyor" dedi.

GYO kurup halka açılacak

Maltepe'de Carrefour'un yanındaki araziye ilk etapta 2 bin 300 adet lüks konut inşa edeceklerini ve 2012 sonunda teslim edeceklerini dile getiren Acar, arazinin bitişiğindeki alanları da toplayıp konut sayısını 5 bine çıkarmayı planladığını söyledi. 2010 sonunda içinde farklı projelere ait 8 bin konut, 10 otel ve Home Store'un yer aldığı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) şirketini halka açacaklarını belirten Acar, ortaklık görüşmelerine başladıklarını söyledi.
Pınar Çelik/Sabah