03 / 05 / 2024

Erdem Mimarlar'ın Mısır Tahrir Meydanı projesi finale kaldı!

Erdem Mimarlar'ın Mısır Tahrir Meydanı projesi finale kaldı!

Mısır Tahrir Meydanı'nın yeniden düzenlenmesi için açılan uluslararası yarışmaya katılan Erdem Mimarlar'ın ayçiçeği temalı projesi, en beğenilen projeler arasında yer aldı. Meydanın şubat devrimden sonra yeniden yapılandırılması için özel bur kuruluş tara



Erdem Mimarlar'ın kurucuları Sunay Erdem ve Günay Erdem'in Mısır Tahrir Meydanı için geliştirdikleri projenin finale kalması üzerine bir açıklama yapan Sunay Erdem, “Geçen aylarda Vancouver için açılan Uluslararası Kentsel tasarım yarışmasını kazanmıştık. Konsept arayışı sırasında çok farklı bir coğrafya olan Tahrir Meydanı’nda toplanan kalabalık bizi çok etkilemişti. İnsanların yüzleri sanki hep birlikte ışığa, özgürlüğe doğru özlemle bakıyordu. Aynen ayçiçeği ve mısır tarlalarındaki çiçeklerin yüzünü güneşe ve ışığa çevirdiği gibi. Bu fikrimizi projenin ana fikri olarak benimsedik. Meydan, devrimin gerçekleştiği aylarda açan ayçiçeği tarlasına dönüşecek. Güneşi ve ışığı takip eden ayçiçekleri, devrim günü ışığı ve özgürlüğü takip eden insanları anımsatacak” şeklinde konuştu.

Günay Erdem ise projenin ikinci aşamasında karmaşık bir meydan çözümü istendiğini belirterek, “Meydanın altından geçen metro hatları, meydan üstü trafik ve yaya sirkülasyonu için önemli fikirlerimiz var. Erdem Mimarlar bu projeyi Sunay Erdem, Günay Erdem, Serhat Ulubay, Ada Edem ve Kaan Tuna'dan oluşan güçlü bir ekip ile hazırladı. Erdem Mimarlar ayrıca bugünlerde Kanada ve ABD'de katıldıkları yarışmalardan haber bekliyor" diye konuşarak sözlerini bitirdi.

Beğenilen projeler için tıklayın

 


Geri Dön