28 / 04 / 2024

Erdinç Varlıbaş: Faiz düşerse yatırım artar

Erdinç Varlıbaş: Faiz düşerse yatırım artar

Varyap CEO 'su Erdinç Varlıbaş, artan döviz kurları karşısında faizin düşürülmesi gerektiğini söyledi. Varlıbaş, "Üretim ve yatırımın artması için faizlerin makul oranlara çekilmesi gerek" dedi



Son günlerde faiz lobisinin kışkırtmasıyla tırmanışa geçen ve Merkez Bankası'nın seyirci kaldığı dövizdeki hareketliliğe Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş tepki gösterdi. Artan döviz kurları karşısında faizin düşürülmesi gerektiğini söyleyen Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, artan faizlerin tüketicinin cebinden çıkan para demek olduğunu, üretim ve yatırımın artması için faizlerin makul oranlara çekilmesi gerektiğini söyledi. Varlıbaş, "Mevcut durumda sıcak para geliyor ve yatırım yapmadan ülkeyi terk ediyor. Bunun hiç birimize faydası yok. Konut kredileri 120 milyar TL civarlarında seyrediyor, faizlerin inmesiyle birlikte bu hacmin 200 milyar TL'ye kadar çıkacağını düşünüyoruz" diye konuştu. 


Bölge ofisi açıyor 


Gayrimenkul sektöründe küresel bir oyuncu olma hedefleri olduğunun altını çizen Erdinç Varlıbaş, öncelikli olarak Rusya ve Umman'da bölge ofisi açacaklarını ve bölgelerde yeni projelere imza atacaklarını açıkladı. Varlıbaş, şöyle devam etti: "Rusya, enerji piyasasındaki konumu itibarıyla dünya ekonomisinde çok önemli bir yerde. Beklenenden daha hızlı toparlanma sürecine girecek ve yatırımlarına hız verecekler. Biz Rusya'ya inanıyoruz. Aynı şekilde Umman da çok önemli bir enerji ülkesi. Oradaki iştahı görmek bizi bu ülkelerde proje geliştirme yönünde motive ediyor. Rusya ve Umman haricinde Tayland'da bir taahhüt işi aldık ve buradaki çalışmalara başladık. " 


Bodrum'da yeni proje 


Bodrum Yalıkavak'ta 24 çok özel malikaneden oluşan Elements projesinin haricinde yeni bir proje daha yapacaklarını belirten Varlıbaş, Bodrum Torba'da 150 dönüm arsada yeni bir projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Varlıbaş, ayrıca Bodrum'daki bu yeni proje haricinde İstanbul'da da yatırım hazırlıkları yaptıklarını ve yakında Bakırköy ile Anadolu Yakası'nda iki farklı proje geliştireceklerini sözlerine ekledi. 


Peşine yüzde 25 indirim


Erdinç Varlıbaş, satın alım trendlerine bakarak her sene mart-nisan ayları arasında kampanyalar düzenleyeceklerini ifade etti. Varlıbaş, bu kapsamda ellerindeki stokları eritmek için Varyap Meridian'da 40, Pendik Plaza'da ise 80 birimi peşin alımda yüzde 25'lik indirim kampanyasına soktuklarını söyledi. Kampanyaya giren birimlerin yekün değeri 150 milyon lira olarak hesaplandı. 





Geri Dön