02 / 05 / 2024

Erdoba Elegance, Mardin'in ilk 5 yıldızlı oteli oldu!

Erdoba Elegance, Mardin'in ilk 5 yıldızlı oteli oldu!

Sümer Holding, Mardinin ilk beş yıldızlı oteli olan Erdoba Eleganceı turizm sektörünün hizmetine sundu. Sümer Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Sümer, Dillerin ve dinlerin başkenti Mardin, parlayan yıldız oldu" dedi



 Mardinin ilk beş yıldızlı oteli!

Sümer Holding, Mardinin ilk beş yıldızlı oteli olan Erdoba Eleganceı turizm sektörünün hizmetine sundu. Sümer Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Sümer, Dillerin ve dinlerin başkenti Mardin, parlayan yıldız oldu. 2001 yılında Mardine gelen yerli ve yabancı toplam turist sayısı 17 bin 500 iken 2011de bu sayı 875 bine, yatak kapasitesi ise bin 500e ulaştı. 2015te hedef Mardin olarak 2 milyon turist, 10 bin yatak kapasitesi dedi

Son yıllarda turizmde atağa kalkan Mardin; farklı dilleri ve dinleri barındıran tarihi, kültürel, doğal zenginlikleriyle yerli-yabancı turistler için Güneydoğu Anadolunun cazibe merkezi haline geldi. Bu olumlu rüzgarı arkasına alan Mardinin ilk 5 yıldızlı oteli Erdoba Elegance da kapılarını açtı. Sümer Holding tarafından yaptırılan şehir merkezindeki 11 katlı otelin 220 odası bulunuyor. Spa merkezinde açık-kapalı yüzme havuzları, Türk hamamı, spor salonu, sauna, 13 toplantı odası, kuaförü ve alışveriş merkezi, 110 kişilik bir restoranı ile hizmet verecek.

Hedef 2 milyon turist

Erdoba Elegance Otelin yatırımcısı olan Sümer Holdingin Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Sümer Mardinin ilk 5 yıldızlı otelinin hikayesini, grubun yeni projeleri ve Anadoluda turizm yatırımları üzerine konuştuk. Sümer Holdingin bölgedeki tarihi konakları restore ederek turizme kazandırdığını belirten Sümer, Erdoba evleri kapsamındaki Mardinde hizmete açtıkları dört konağın tarihi dokusu ve mimarisi ile konuklara gerçek Mardini yaşattığını söyledi. Sümer, şunları kaydetti: 2001 yılında Mardine gelen yerli ve yabancı toplam turist sayısı 17 bin 500 ilen 2011de bu sayı 875 bine, yatak kapasitesi bin 500e ulaştı. Bölgeye gelen yatırımlar, huzur ve güven ortamı ile Mardin adeta bir cazibe merkezi oldu. Tüm bunlar turisti de beraberinde getirdi. 2001de 13 oda ile işe başladık, bugün tarihi konaklarımız 55 odaya, yeni açtığımız 5 yıldızlı otelimizle 220 oda ve 450 yatak kapasitesine ulaştık. 2015te hedef Mardin olarak 2 milyon turist, 10 bin yatak kapasitesi.

Dualarla açıldı

Otelin açılışına Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Mardin Metropoliti Nuri Saliba Özmen, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Berkin Şahkulubey katıldı.

Bölgenin kaderi turizmle değişecek

Açılışını gerçekleştirdikleri Erdoba Elegance Otelin 15 ayda tamamlandığını ve 22 milyon dolara mâl olduğunu belirten Bülent Sümer, Bu otel bölgede turizmi canlandıracak ve bölge halkına da istihdam sağlayacak. Otelimizde 157 personel çalışıyor. Bölgenin kaderini turizmle değiştirmek istiyoruz. Mardinin ilk 5 yıldızlı oteline yaptığımız bu yatırımla öncü ve örnek olduk. Bölgede kalkınmanın sürmesini, yatırımların devamını istiyoruz. Bizler bölgenin turizm ve ticaretle kalkınması için elimizden geleni yapıyoruz, yatırımlara da devam edeceğiz dedi.

Sümer, şunları kaydetti: Erdoba Elegance Mardine yetmeyecektir. Burada işleri yoluna koyduktan sonra Mardine 550 yatak kapasiteli yeni bir 5 yıldızlı otel daha yapacağız. Çok daha büyük bir proje olan bu yatırımın arsası ve projesi hazır. Turizmde yeni akım Anadolunun tarihi, kültürel zenginlikleri ve doğal güzelliklerine doğru kayıyor. Yatırımlarımız bu doğrultuda devam edecek. Kongre ve toplantılar da ev sahipliği yapacağımız bin kişilik salonumuza bugünden talep var. İlk misafirimiz Koç Grubu. Eylül ayında Ford Otosanın Türkiye distribütörleri toplantısına ev sahipliği yapacağız.
Vatan/Burak Kara


Geri Dön