Kentsel Dönüşüm

Erdoğan Bayraktar: 2014 yılı sonuna kadar 400 bin konut ve işyerinin dönüşümünü bitireceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "2013 yılında 200 bin birim konutun dönüşüm hedefini aştık. Bu başarılı ivme ile 2014 yılı sonuna kadar 400 bin bağımsız konut ve işyerinin dönüşümünü bitirmeyi hedefliyoruz" dedi...



İstanbul finans merkezi olmaya hazırlanırken gayrimenkul tarafında da altyapısı daha sağlam bir şehir için kentsel dönüşüm hızla ilerliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "2013 yılında 200 bin birim konutun dönüşüm hedefini aştık. Bu başarılı ivme ile 2014 yılı sonuna kadar 400 bin bağımsız konut ve işyerinin dönüşümünü bitirmeyi hedefliyoruz" dedi. 


Gayrimenkul Zirvesi'nde konuşan Bayraktar, "Gayrimenkul sektörü ekonomik büyümenin itici gücü. Türkiye'de sadece konut sektörü, 50'yi aşkın sanayi kolu ve 350 civarında alt sektörü besliyor.Yaklaşık 1.5 milyon kişiye istihdam sağlıyor. Bu durum; inşaatın ekonominin lokomotifi olduğunun ve bu özelliğini hiçbir zaman kaybetmeyeceğinin bir göstergesi" diye konuştu. Bayraktar şöyle devam etti: "Bakanlık olarak 10 yıl içinde; katı atık düzenli depolama ve dönüştürme sorunlarını halletmiş, atık su arıtma sistemlerini tamamlamış, iklim değişikliği stratejisine tam uyumlu, sera gazı emisyonlarının azaltılması kriterlerinde Avrupa'yı yakalamış bir Türkiye hedefliyoruz." Türkiye için zenginlik GYODER Başkanı Aziz Torun da gayrimenkul sektörünün Türkiye için önemli bir zenginlik İstanbullu dönüşümü başarılı buluyor GYODER tarafından hazırlanan "Gayrimenkul Sektörü ve İstanbul Konut Piyasası Saha Araştırma Raporu"nda sektörü ilgilendiren kentsel dönüşüm, mütekabiliyet ve konut satışı değerlendirildi. 20-65 yaş arası ve üstü 5 bin kişi ile yapılan araştırmaya göre; olduğuna dikkat çekti. 

Aziz Torun şöyle devam etti: "Birçok ülkenin petrolü var, madeni var. Coğrafi ve bölgesel konumu, siyasi ve ekonomik istikrarı ve büyüme hedefleriyle Türkiye için gayrimenkul sektörü önemli bir zenginlik kaynağı. 


Mütekabiliyet yasasının bir getirişi olarak Türkiye'de gayrimenkul sektörü ihracat girdisi yaratıyor.Türkiye'nin döviz açığının kapatılması için gayrimenkul katılımcıların yüzde 80.5'i kentsel dönüşüme inanıyor ve destekliyor. İstanbullular kentsel dönüşümle ilgili yürütülen çalışmaları başarılı buluyor. Kentsel dönüşümü desteklemeyenlerin küçük bir bölümü ise, çıkar ve rant amaçlı olduğundan bahisle dönüşümü reddediyor. 


sektörü bir fırsattır bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz." Sektörün son 10 yılda yakaladığı büyüme ivmesine dikkat çeken Torun, "Gayrimenkul sektörü koşarak büyüyor. Çok hızlı büyüyen bu sektörde kaza yapmamak için bilgi üretmeye, veri oluşturmaya, eğitim çalışmalarına, dayanışmaya, işbirliğine, öz eleştiriye, yasal ve idari düzenlemelere ihtiyaç var" diye konuştu.