Kent Haberleri

Erdoğan Bayraktar: Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar!

Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar '' Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar'' diyerek kaçak yapılarda oturulmamasının önemini vurguladı.

Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve Hatay başta olmak üzere çevre 11 ilde yıkıma sebep olan depremler sonrasında 40 binin üzerinde can kaybının yaşandığını ve on binlerce yıkık ve hasarlı binanın olduğunu söyleyerek depremin değil asıl yıkıcı olanın dayanıksız binalar olduğunu söyledi...

''DEPREM NEDEN OLSA DA ASIL YIKICI OLAN DAYANIKSIZ BİNALAR''

Erdoğan Bayraktar: Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve Hatay başta olmak üzere çevre 11 ilde yıkıma sebep olan depremler tüm Türkiye’de adeta yürekleri dağladı… 40 binin üzerinde can kaybının yaşandığı facia, geride yüz binin üzerinde yaralı ve on binlerce yıkık ve hasarlı bina bıraktı. Başta TOKİ’nin yapmış olduğu konutlar olmak üzere bu depremler bizlere bir kez daha gösterdi ki asıl korkulması gereken depremin kendisi değil, üstündeki dayanıksız yapılardı...

Üst üste yaşanan depremlerde hiçbir TOKİ binası yıkılmadı ve can kaybı yaşanmadı. Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar 11 yıl önce yapmış olduğu açıklamlarda güvenli gayrimenkulün vatandaşların en tabii hakkı olduğunun vurgusunu yaparak, insanların salaş ve kaçak yapılarda oturmamasının önemine defalarca dile getirmişti.

Bayraktar, özellikle dayanıksız yapılarda oturan vatandaşlardan  kentsel dönüşüme razı gelmelerini isöyleyerek,  belediyelerle gönüllülük esasında dönüşümün hızlıca gerçekleşmesinin önemini vurgulamıştı.

Programlanan kentsel dönüşümün ana ekseninin, riskli binaların dönüştürülmesi üzerine olduğunu ve insan canını korumaya yönelik geliştirildiğinin aktaran Bayraktar, “Kentsel dönüşüm; sadece eskiyen evleri, kaçak evleri, salaş evleri, afet riski taşıyan evleri yenilemek değildir. Aynı zamanda; gelişen, değişen dünyanın gerektirdiği konfora sahip evleri üretmektir. İnsanımızın hayat kalitesini arttırmaya yönelik bir projedir. Kentsel dönüşümün ana hedefi tüm Türkiye’yi salaş yapılardan, kaçak yapılardan, afet riski taşıyan binalardan kurtarmaktır” demişti.

Erdoğan Bayraktar'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Erdoğan Bayraktar, Vatan Teknoloji Koleji'ni açıyor!