Genel

Erdoğan Bayraktar Japonya'da deprem tatbikatına katıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, sık sık depremlerin yaşandığı Japonya ve depremle anılan Tokyo’da incelemelerde bulundu...


Japon yetkililerden alt yapı çev­re ve kentsel dönüşüm konula­rında bilgi alan Bakan Bayraktar, burada yaptığı açıklamada Japon­ya'nın kentsel dönüşümü nasıl yap­tığını, depremin etkilerini azaltmak için nelere dikkat ettiklerini yerinde gördüğünü belirterek, “Japonya, şehirleşme, teknoloji ve ekonomi olarak çok gelişmiş bir ülke. Tür­kiye de 2023 yılına kadar kentsel dönüşümünü tamamlayarak dünya çapında marka şehirlere kavuşa­cak" dedi.


Türkiye'deki binaların depremsellik riskini azaltmak için çok ciddi bir çaba içinde olduklarına dikkat çe­ken Bayraktar, iki ülkenin yaptığı çalışmalar açısından bir fark olma­dığını ifade etti. Bakan Bayraktar, " Ama Japonlar, bizden bunu 20 sene önce yapmışlar. Biz ise son 10 sene­de başladık. Fay hattı üzerindeki binalarımızı yeniliyoruz. Japonlar da deprem oldukça yenileme yap­mışlar. Biz de Japonların bildiklerini aşağı yukarı biliyoruz. Fakat bunları uygulamak için hem maddi bakım­dan gelişmişlik düzeyimiz hem de teknolojiyi uygulama bakımından yeni teknolojileri yakalamamız ba­kımından buradaki özellikleri ince­ledik" şeklinde konuştu.


DEPREM TATBİKATINA KATILDI


Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayrak­tar, Japonya Afet Önleme Merkezi tarafından düzenlenen bir deprem tatbikatına katılarak büyük bir dep­remde yaşanması muhtemel geliş­meleri gözlemledi. Bakan Erdoğan Bayraktar, daha sonra kentsel dö­nüşümün uygulandığı Roppongi Hil- Is'i ziyaret etti. Bayraktar, yeşil çev­renin korunduğu ancak gökdelen ve rezidansları da barındıran bölge hakkında bilgi aldı.


Bakan Bayraktar, daha sonra Tok­yo'nun komşusu olan Kanagavva eyaletindeki Yokohama kentini ziyaret etti. Bayraktar, şehirdeki kentsel dönüşüm çalışması "Minato Mirai 21" projesini de yerinde inceledi. Belediye yetkililerinden bölgeye ilişkin bilgi aldı. Yetkililer, bölgenin tersanenin tahliye edildik­ten sonra denizin doldurulmasıyla elde edildiğini söyledi. Pek çok iş merkezi ve ünlü markaların yer al­dığı bölgeyi, 2010 yılında 58 milyon kişi ziyaret ettiği ifade edildi.


Bakanı Bayraktar, ayrıca Yoko­hama'da bulunan Uluslararası Horizon Okulu'nu ziyaret etti. Bakan Bayraktar ve Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç'ı, Horizoı Japonya Uluslararası Okulları Yö­netim Kurulu Başkanı Mustafa Ars lan ve Okul Müdürü Mustafa Kara karşıladı. Okul Müdürü Kara,'dan okul hakkında bilgi alan Bakan Bay­raktar, bir öğretmenle ayak üstü sohbet etti. Okulun hatıra defterini de imzalayan Bayraktar, "Bu uzak ülkenin Yokohama şehrindeki oku­lu görerek buradaki ciddi, samimi ve başarılı çalışmaları takdir ediyo­rum.” diye yazdı.


Çevre ve Şehir