27 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşüm insanımızın canını korumaya yönelik bir projedir!

Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşüm insanımızın canını korumaya yönelik bir projedir!

Erdoğan Bayraktar, "Kentsel Dönüşüm; insanımızın canını korumaya yönelik, İnsanımızın hayat hakkını öne alan bir projedir. Aynı zamanda enerji tasarrufuna ve çevreye duyarlı yerleşimler oluşturmaya yönelik bir projedir" diye konuştu....




Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Gelecek 10 yıl içinde kentsel dönüşümle birlikte; altyapısını çağdaş standartlara ulaştırmış, katı atık düzenli depolama ve geri dönüşüm sorunlarını halletmiş, atık su arıtma sistemlerini tamamlamış, iklim değişikliği stratejisine tam uyumlu, sera gazı emisyonlarının azaltılması kriterlerinde Avrupa’yı yakalamış bir Türkiye hedefliyoruz" dedi.


Bakanlığının 2014 yılı bütçesi üzerinde TBMM Genel Kurulu'nda sunum yapan Bayraktar, AK Parti hükümetleri döneminde 600 bine yakın güvenli konut üretildiğini kaydetti.


2013 yılında 253 bin konutun dönüşümünü başlattıklarını, 2014 yılında 500 bin konutun dönüşümünü başlatacaklarını belirten Bayraktar, hedefin, Cumhuriyetin 100. yılına kadar 3,5 milyon konutun, 20 yıl içinde ise 6,5 milyon birim konutun dönüşümün gerçekleştirmek olduğunu bildirdi.


Kentsel dönüşümle ilgili yapılan destekleri anlatan Bayraktar, "Kentsel Dönüşüm; insanımızın canını korumaya yönelik, İnsanımızın hayat hakkını öne alan bir projedir. Aynı zamanda enerji tasarrufuna ve çevreye duyarlı yerleşimler oluşturmaya yönelik bir projedir" diye konuştu.


Bayraktar, "Gelecek 10 yıl içinde kentsel dönüşümle birlikte; altyapısını çağdaş standartlara ulaştırmış, katı atık düzenli depolama ve geri dönüşüm sorunlarını halletmiş, atık su arıtma sistemlerini tamamlamış, iklim değişikliği stratejisine tam uyumlu, sera gazı emisyonlarının azaltılması kriterlerinde Avrupa’yı yakalamış bir Türkiye hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.


AA


Geri Dön