Genel

Erdoğan Bayraktar milletvekili seçilirse neler yapacak

Seda Tabak, Hürriyet Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde "O şimdi politikacı" başlıklı yazıyı kaleme aldı. Gecen hafta sonu birkaç gazeteci arkadaşımla Trabzon'a gittik...

Eski TOKİ Başkanı yeni Ak Parti Trabzon Milletvekili Adayı Erdoğan Bayraktar'ın davetlisi olarak. Eski Başkan, seçim kampanyasına çoktan başlamış. Üstüne "İstikrar sürsün, Trabzon büyüsün" sloganlı afişleri asılan otobüsler Trabzon'un caddelerinde geziyor. Yani Bayraktar sağlam çalışıyor. Aslında politikaya çok uzak değildi başkan. 20 yıl önce Belediye Meclisi'nde meclis üyeliği görevini yürütmüş. Hatta Başbakanla da o dönemde tanışmış. O zamanlardan alışık politikaya... Siyasete yabancı olmadığı için de çalışmalar gayet başarılı devam ediyor. Seçim kampanyası için hem Ak Parti il teşkilatını hem de ilçe teşkilatlarını toplayan Erdoğan Bayraktar, hem kendi çalışıyor hem de partilileri çalıştırıyor. Ayrıca Trabzon'da TOKİ'nin çok yatırımı var. Şimdi Bayraktar için bu yatırımların meyvesini toplama zamanı! Başkanın, seçimde başarılı olamaması durumunda B planı ise hazır. TOKİ'ye geri dönmek!

Bayraktar neler yapacak

Trabzon için yapacakları çalışmaları anlatan Bayraktar, "Trabzon şampiyon olamazsa Ak Partiye oy yok" diyenlerin olduğunu ve muhalefetin bunu kullandığını söylüyor.

Trabzonlular'ın yaşadıkları en büyük sıkıntılarını, işsizlik, bir kez seçildikten sonra hiçbir siyasetçinin bir daha gelip kendilerini sormaması ve Trabzonspor'un yıllardır şampiyon olamaması şeklinde sıralıyor. Bu sene Trabzonspor'un şampiyon olmasından da ümitli olduklarını ekliyor. TOKİ ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün birlikte hareket ederek Trabzon'a dünyanın en modem spor komplekslerinden birini kazandırdıklarını söylüyor Bayraktar ve ekliyor: "Bu 500 trilyonluk bir proje. İlk olarak 660 bin metrekare olarak planlandı. Şimdi biraz daha büyüttük 810 bine çıkarttık, yan taraftaki bölümü de katıyoruz 1 milyon metrekareye çıkıyor. Yeni bir Trabzon ilave ediliyor buraya. Burası sadece bir futbol sahası değil, aynı zamanda Doğu Karadeniz'e çok ciddi bir fuar kazandırmış olacağız. Proje kapsamında 40 bin kişilik futbol stadı da yapılacak, yine İl Müdürlüğü hizmet binası 3 bin kişilik kapalı spor salonu kamp eğitim merkezi 3 bin seyircilik kort açık teniz kortları ve çim futbol sahaları yer alacak."

Galatasaray taraftarı şöhretimi artırdı

Bayraktar, Seyrantepe Stadyumu açılışında yaşanan olaylarla ilgili de, taraftar psikolojisinden anlamadığını ve söylediklerinde yanlış bir şey olmadığını söylerken bu durumun kendisinin işine geldiğini de söylemeden edemiyor. "Bu dayağın faydası oldu bana, tanınırlığım yüzde 30 arttı ben de milletvekili adayı oldum. Meşhur oldum yani. Öldürmeyen darbe kuvvetlendirir derler ya onların sayesinde milletvekili adayı oldum."

Sağlık yatırımları

Yomra Kaş üstünde 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi ve Akçaabat'ta 200 yataklı hastane tamamlandı. Of taş handa büyük bir sağlık tesisi tamamlanarak hizmete sokuldu. Bu hastaneler Karadeniz'in ve Trabzon'un en modern, her ihtiyaca cevap veren hastaneleri olarak dikkat çekiyor.

Yapılacak işler

Araklı'ya yapılacak 192 konutun ihalesi tamamlandı. Kaş üstüne yapılacak olan 344 adet konut ile Peritli 362 adet konut bir adet cami ve gece kondu dönüşüm projesi ihalesi 12 Mayısta tamamlanacak. Trabzon ağız ve diş sağlığı merkezi için ise 2 Mayısta ihale düzenlenecek. Trabzon merkez Çimenli köyü 20 kapasiteli 06 yaş 60 kapasiteli 7-12 yaş ve 40 kapasiteli 13-18 yaş sevgi evleri binaları ile bir adet idari bina inşaatı ihalesi ise 5 Mayıs'ta yapılacak.
Hürriyet/Seda TABAK