29 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Mütekabiliyeti çözeceğiz!

Erdoğan Bayraktar: Mütekabiliyeti çözeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yabancılara mülk satışında şart olan mütekabiliyetin kaldırılması ile ilgili düzenlemenin tamamlandığını ifade ederek, "Türkiye artık kendine özgüveni olan bir ülke, bunu halletmemiz gerekiyor" dedi



Bayraktar, "Ülkemizin milli birliğini ve bütünlüğünü, kendi değerlerimizi ve tarihimizi korumak suretiyle yabancılara mülk satışını kolaylaştıracağız. Elinde pasaportu ile buradan gayrimenkulü çok rahat alabilecek bir boyutu yakalamak durumundayız" diye konuştu. Düzenlemeyi yaparken bazı hassasiyetleri göz önünde bulundurduklarını söyleyen Bayraktar, "Türkiye'nin menfaatleri korunmak suretiyle ve stratejik öneme haiz yerlerde satış yapmamak şartıyla ve bir ilçede en fazla o ilçenin yüzölçümünün yüzde 10'una varıncaya kadar arazi satılabilmesini öngörüyoruz ama bunlar netleşmedi. Tartışacak ve netleştireceğiz" dedi.

ÜLKE MENFAATLERİ ÖNEMLİ
Mütekabiliyetin kaldırılması konusunda tüm yetkiyi Bakanlar Kurulu'na verecek düzenleme ile ilgili değerlendirmede bulunan Bayraktar, mütekabiliyetin özellikle cari açığı azaltmaya, ekonomiyi geliştirmeye ve yatırımların önünün açılmasına büyük faydası olacağının altını çizdi. Bayraktar, "Bir büyük faydası da, paralı yabancı gelecek. Paralı yabancı geldiği zaman bizim tanıtımımızı yapacak, turizm artacak ve bizim AB'ye girişimize katkı sağlayacak" dedi.
Sabah


Geri Dön