07 / 05 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Rasyonel şehircilik politikası uygulayacağız!

Erdoğan Bayraktar: Rasyonel şehircilik politikası uygulayacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, hükumet olarak ülke çapında planlı şehirleşme için politikalar geliştirdiklerini ve de rasyonel şehircilik politikasını ülkenin her köşesinde uygulayacaklarını bildirdi...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Bayraktar'ın Kurban Bayramı'nı Trabzon'da geçirdiği belirtilerek, seçim bölgesindeki her ilçeyi ziyaret ettiği vurgulandı.


Vatandaşlarla ve esnafla bayramlaşarak sohbet ettiği bildirilen Bayraktar'ın şu ifadelerine yer verildi:


"Trabzon sanayi bakımından biraz geride bulunmaktadır ancak Trabzon'u topyekun kalkındırmak için yeni projeler üretilmektedir. 2014 yılı Trabzon için büyüme ve ihracatta yükseliş yılı olmalı. Trabzon'un gelişimi hem bölge hem de şehir için çok önemli."


Dünyada artık bölgesel ya da yöresel gelişmenin son dönemde üzerinde durulan bir konu haline geldiğine dikkati çeken Bayraktar, şöyle devam etti:


"Kısıtlı kaynakları etkin kullanan, doğru stratejiler üreten şehirler marka olma yolunda ilerleyebilir. Hükümet olarak ülke çapında planlı şehirleşme için politikalar geliştirdik. Denetiminde gerekli düzenlemeleri yaptık. Rasyonel şehircilik politikasını ülkemizin her köşesinde uygulayacağız. Trabzon için düşünmeye, bu anlayışla başlamamız lazım."


Bayraktar, çözüm sürecine de değinerek, şunları kaydetti:


"Çözüm sürecinin başlamasından bu yana şehit haberi gelmiyor. Allah, inşallah bundan sonra da getirmesin. Hükümet olarak bu problemi de çözeceğiz. Elimizden ne geliyorsa ülkemizin gelişmesi için çalışıyoruz. Etrafımızdaki bütün sıkıntılara ve istikrarsızlıklara rağmen Türkiye istikrarını koruyor."


AA


Geri Dön