20 / 05 / 2024

Erdoğan Bayraktar Sultanbeyli halkına modern bir kent olma sözü verdi!

Erdoğan Bayraktar Sultanbeyli halkına modern bir kent olma sözü verdi!

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, ilçede geniş çaplı kentsel dönüşüm yapılacağını söyledi. Başkan Keskin, 2012'yi de projeler yılı olarak ilan etti...



- Başkanım, ilçemizdeki bu mülkiyet sorunu ne olacak
BAŞKAN: Sultanbeyli, 100 yılı aşan bir süre önce mülkiyet problemi ile tanışmış. Çalışmalar sürüyor. Fiyatlarda değişiklik olmaması için açıklama yapmak istemiyoruz. Vatandaşlarımız da bazı çevrelerce üretilen haberlere karşı dikkatli olmalı. 
- Asli amaç tapuların mülk sahibi vatandaşlara verilmesi. 2B arazisinde oturan vatandaşımız da bir bedel ödemiştir. Bu sebeple kar etmesi için gayretimiz sürecek.

- 29 milyon metrekarelik alana sahip Sultanbeyli'nin yüzde 22'si orman ya da orman vasfını yitirmiş hazine arazisi (2B) durumunda. İlçede geri kalan tüm alanlar proje kapsamında değerlendirilecek.

- Yeni bir imar planına sahip olacak Sultanbeyli'de kamulaştırmaya ya da kentsel dönüşüme uğramayan yer kalmayacak. Sultanbeyli'de 20 bin 600 parselde 34 bin mal sahibi var. Kamulaştırılan yerlerde vatandaşa başka yerde arsa verilecek.

MODERN KENT HEDEFLENİYOR
Küçük bir mahalleyken aldığı büyük göçün etkisiyle hızla büyüyen Sultanbeyli'de 290 bin nüfus yaşıyor. 1987'de ilçedeki tapular sadece 103 kişi üzerine tescil edilmişken, bugün muhtarlık tasdikli senetlerle on binlerce hisseye bölünmüş durumda. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da Sultanbeyli halkına dönüşümle 'modern bir kent' sözü verdi.

400 yataklı hastane için geri sayım sürüyor
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Sultanbeyli için metro projesini düşünüyor. İlçeye bir müjde de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan gelmişti. Erdoğan, ilçenin acil ihtiyacı devlet hastanesi için de çalışma talimatı vermiş, yer tahsisi gerçekleşmişti. Proje hazır. 400 yataklı tam donanımlı hastane için inşaata da kısa sürede başlanacak.

Gölet projesi 300 güne tamam
Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, 2012 yılı için hedefledikleri bazı projeleri de anlattı.
-  'Gölet Projesi iki firma arasındaki hukuki süreç sonucu iptal oldu ve sıkıntı yaşadık. Fakat şimdi bu iş çözüldü ve ihaleyi alan firmaya birkaç gün içinde yer teslimi yapacağız. Öngörülen süre 300 gün.'
- 2012 yılını Sultanbeyli için 'Eğitim ve Kültür Yılı' ilan ettiklerini kaydeden Keskin, 'İlçemizde eğitim seviyesinin yükselmesi için çalışıyoruz' diye konuştu.

- Dere ıslahlarıyla ilgili çalışmalar, mezarlıkların çevre düzenlemeleri yapılacak.
-  Aydos Kalesi'ndeki kazılara da değinen Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, yıllarca ağaçlar altında kalan tarihi değerin son 2 yılda yapılan çalışmalarla gün yüzüne çıktığını söyledi. Keskin,  restorasyon çalışmaları bittikten sonra bölgenin bir tarih ve kültür mekanı olarak hizmete açılacağını belirtti.

İlçede 'Sinema Günleri' sürüyor
İLÇEDE 'Sinema Günleri' de Sultanbeyli Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde start aldı. Şubat ayı boyunca gösterimde olacak filmler ve program şöyle:
14,15 ŞUBAT: 'Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi', SAAT: 14:00, 19:00
18,19,20,21,22 ŞUBAT: 'Hayat Ağacı' SAAT:14:00,19:00
25,26,27,28 ŞUBAT: 'Anadolu Kartalları' SAAT: 14:00, 19:00
Haziran ayına kadar gösterimler, yetişkin ve çocuklar için ücretsiz olacak.

Sefer sayısı artık 480
-  Sultanbeyli'ye ulaşımın kolaylaştırılması için ne tür çalışmalarınız var Başarılarınızın devamını dilerim...
BAŞKAN: Son dönemde en fazla İETT yatırımı Sultanbeyli'ye yapıldığı. 2009 yılında görev aldığımızdan günden bu zamana kadar İETT ile yapılan görüşmeler sonrasında, 217 olan sefer sayısı 480 sefer sayısına çıkarıldı. Yeni hatlar geldi, duraklar yenilendi.

Eğitime destekle SBS'de başarı gelecek
- İlçemizde çocuklarımız için neler yapmayı düşünüyorsunuz
BAŞKAN: Geçtiğimiz yıllarda özellikle SBS'de Sultanbeyli istenmeyen bir durumdaydı. Bu konuda proje geliştirdik, ağır bir yükün altına girdik, öğrencilerimizin sınav başarılarını artırmaya yönelik çalışmalar başlattık. SBS 101 Eğitim Destek Projesi ile öğrencilere dershane imkanı sağlıyoruz. Bunun olumlu sonuçlarını ileriki yıllarda alacağız.

8 SPOR SALONU YAPILACAK
İlçedeki okullara 8 yeni spor salonu yapılacak. Salonlardan çevre okulların da faydalanması için yer seçimleri buna göre yapılıyor.

Yeni meydan 'meydan'a çıkıyor
YENİ bir meydan ve kültür merkezi müjdesi veren Belediye Başkanı Keskin şöyle konuştu: Cami ve Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu'nun bulunduğu alanda, katlı otoparkla üstünde kültür ve sosyal amaçlı salonların bulunduğu kültür merkezi ve bir cami projesi yaptık. Şu an başlamak için okulun yeni yerindeki inşaatının bitmesini ve okulun taşınmasını bekliyoruz.

Akşam


Geri Dön