29 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar'dan stadyumda 4 bin kişilik iftar!

Erdoğan Bayraktar'dan stadyumda 4 bin kişilik iftar!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar' ın Trabzon'da, Yavuz Selim Stadı' nda verdiği iftara yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Erdoğan Bayraktar iftar yemeği sonrasında çeşitli açıklamalarda bulundu...




Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "1,5 milyarlık İslam alemi gözünü dikmiş Türkiye'ye bakıyor. Türkiye'nin kalkınmasını gelişmesini, Türkiye'nin kuvvetlenmesini bekliyor. Biz o bakımdan Türkiye'yi geliştirmeye, kalkındırmaya, Türkiye'nin ekonomisini büyütmeye mecburuz" dedi.


Bakan Bayraktar, Yavuz Selim Stadı'nda düzenlediği ve yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı iftarın ardından yaptığı konuşmada, bugün dünyada yaşayan 7 milyar insandan 1,5 milyardan fazlasının Müslüman olduğunu belirterek, "Biz tüm dünyanın, 7 milyar insanın mutluluğunu, huzurunu, barışını ve kardeşliğini istiyoruz. Dünyaya barış gelsin istiyoruz" ifadelerini kullandı.


İslamiyetin dünyaya hakim olduğu dönemlerde dünyada huzur, barış olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, "Bugün dünyada Myanmar'dan tutun da Afganistan'a kadar, Suriye'den tutun da Filistin'e kadar, Afrika'nın ortalarına kadar Müslümanlar fakru zaruret içinde, büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Böyle bir dünyada yaşıyoruz ve dünyamız 2008 yılında, tüm dünyayı ifade etmek istiyordum, çok ciddi bir ekonomik krizin içine girdi ve halen dünyada dalga dalga bu ekonomik kriz devam etmektedir" diye konuştu.


Dünyada artık devletlerin kredibilitelerinin sorgulandığı, devletlerin hazinelerinin boşaldığı, iflas ettiği bir dönemden geçildiğine dikkati çeken Bakan Bayraktar, şöyle devam etti:


"Böyle bir dönemde Allah'a çok şükür ki Türkiye bütünlüğünü, istikrarını, kalkınmasını ve huzurunu sürdürmektedir. Türkiye'nin dünyaya verdiği fotoğraf budur. Trabzon'un da dünyaya verdiği fotoğraf budur. Biz istiyoruz ki Türkiye daha çok kalkınsın. 1,5 milyarlık İslam alemi gözünü dikmiş Türkiye'ye bakıyor. Türkiye'nin kalkınmasını gelişmesini, Türkiye'nin kuvvetlenmesini bekliyor. Biz o bakımdan Türkiye'yi geliştirmeye, kalkındırmaya, Türkiye'nin ekonomisini büyütmeye mecburuz. Trabzon da buna mecbur. Trabzonlu olmak ayrıcalıktır. Bugün Trabzon'un 760 bin nüfusunun yanında tüm Türkiye'de 4 milyona yaklaşan Trabzon kökenli kardeşlerimiz, vatan, bayrak, üretim, kardeş eksenli bir çalışma içerisindedir. Bize marka olarak mal olan ifade 'Bize her yer Trabzon' ifadesi kolay bir ifade değil."


Bakan Bayraktar, hükümette oldukları 10,5 yılda tüm Türkiye'de gayretle çalıştıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:


"İnanın partimizi milletin ta kendisi kurdu. Adalet ve Kalkınma Partisi milletin partisidir. Dünyanın hiçbir yerinde kalkınmakta, gelişmekte olan bir ülkede, 7 kere sandık gelecek önüne, 10,5 yıl iktidarda olacaksın ve oylarını artıracaksın. Bu kolay değil. Tabii bu Allah'ın bir lüftudur. Bu milletin faziletidir ama liderimizin de özelliği var, liderimiz bir dünya lideridir. Türkiye'yi büyütmek için, İslam dünyasının daha iyi yaşaması için gece gündüz çalışmaktadır. Biz de ekip olarak parti ayrımı gözetmeksizin, bize oy versin vermesin, 75 milyon Türk insanımızın refahını ve mutluluğunu artırmak için, Türkiye'nin ekonomisini büyütmek için var gücümüzle çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz."


- Gezi Parkı odaklı gelişmeler


Bakan Bayraktar, tüm etraftaki krizlere rağmen Türkiye'nin gerek tarihten gelen oluşumu itibarıyla gerek Orta Doğu'daki en çalkantılı coğrafyanın merkezinde olması hasebiyle zor bir bölgede olduğunu ifade ederek, "Şu anda etrafımızda Irak'ta, Suriye'de, Mısır'da çok vahim olaylar yaşanmakta ama Türkiye elhamdülillah istikrarla yoluna devam etmekte. Türkiye'nin kalkınmasına, gelişmesine, içeriden ve dışarıdan çomak sokmak isteyenlere sakın müsaade etmeyin. Çevre gibi hassas bir konuyu kaşıyarak Türkiye'ye zarar vermek isteyenlere özellikle Trabzonlular olarak kesinlikle fırsat vermeyeceğiz. Taksim'de 3 ağacın taşınmasını bahane ederek bir fincan suda, bir fındık kabuğunda fırtına koparmak isteyenlere kesinlikle fırsat vermeyeceğiz. Türkiye kalkınacak" dedi.


Bayraktar, 2002 yılında yurt dışından yüzde 66 faizle 6 aylık dönemle borç para bulamazken, memurun maaşını veremezken, kısa süreli koalisyonlarla adeta yatırımlar tıkanmışken bugün Türkiye'de sadece özel sektörün 250 katrilyon yatırım yaptığını kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:


"Bugün eğitime, sağlığa, ulaşıma, her konuda ciddi yatırımlar yapılmaktadır. Mayıs ayında IMF'ye Türkiye'nin borcu kesildi. Mayıs ayında Türkiye'nin, dünyanın en önemli kredi kuruluşları tarafından kredi notu artırıldı. Üçüncü büyük havalimanının, üçüncü boğaz köprüsünün temeli atıldı. Dünyada Türkiye'nin itibarı tavan yaparken en gelişmiş ülkeleri krizle boğuşurken, Türkiye'ye gıpta ile bakarken ne oldu da Türkiye'nin önünü kesmeye kalktılar? İnanın kötü emelli, içeride ve dışarıda da var böyle insanlar, AK Parti yapmasın da ülke batsın. Olur mu öyle şey. Biz hepimiz bir gemideyiz. Bu ülkede kim bir ağaç dikmişse, kim taş üstüne taş koymuşsa o bizim için azizdir, mübarektir."


İftar yemeğine, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, sivil toplum örgütü temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.


AA



Geri Dön