Ekonomi

Erdoğan’dan bir müjde daha geldi! İşte Karadeniz Gazı’nın evlere gireceği tarih!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimler öncesi vatandaşa verdiği müjdeler sıklaştı. Daha önce asgari ücretten EYT’lilere, memur ve emekli zamlarından yapılandırmaya kadar birçok alanda vatandaşa sevineceği haberleri peş peşe veren Erdoğan, bu kez de çok merak edilen Karadeniz Gazı’nın hanelerErdoğan, Söğüt’teki Gübretaş Maden Yatırımları AŞ’ye ait Söğüt Altın Madeni Tesis Açılışı ve İlk Altın Dökümü Töreni'nde bir konuşma yaparak önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü müjdesi, Karadeniz Gazı’nın hanelere ulaşacağı tarih oldu.

Erdoğan, Söğüt’teki Gübretaş Maden Yatırımları AŞ’ye ait Söğüt Altın Madeni Tesis Açılışı ve İlk Altın Dökümü Töreni'nde bir konuşma yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

Altın madeninin ilk etapta yıllık 2,5 ton altın üreteceği bilgisini veren Erdoğan, tam kapasiteye geçildiğinde ise, Türkiye’nin altın üretiminde ilk üç madeninden biri olacağını vurguladı.

2000 senesinde Türkiye’nin altın üretiminin neredeyse sıfır olduğunu hatırlatan Erdoğan, 2022’de 42 tonla Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını söyledi.

Erdoğan, Bilecik’e yalnızca söz konusu altın madeninin açılışı için gelmediklerini, toplam yatırım değeri 1 milyar 770 milyon TL’yi bulan kamu ve 653 milyon TL olan özel yatırımların da açılışını yapacaklarını bildirdi.

KARADENİZ GAZI MART SONUNDA HANELERDE

Türkiye’deki yolların standardının birçok Avrupa ülkesinin üzerinde olduğunu iddia eden Erdoğan, son 20 yılda Türkiye’yi, bölgesinin üretim ve ticaret merkezi haline getirdiklerini vurguladı. “Yapılan Arama-sondaj faaliyetleri ve yenilenebilir enerji kaynakları ile kendi hikayemizi yazıyoruz” diyen Erdoğan, 5 ildeki 57 yerleşim yerinde kullanılan doğal gazı, 81 ildeki 753 yerleşim yerinde yaygınlaştırdıklarını söyledi.

Konuşmasında bu kez de Karadeniz’de bulunan doğal gazla ilgili vatandaşa müjdeli haber veren Erdoğan, dünyanın en geniş filosunu kurduklarını ve milli imkanlarla 710 milyar metreküplük ülkenin en büyük doğalgaz rezervi keşfini yaptıklarını hatırlattı. Söz konusu gazı milli şebekeye bağlamak için, 50 gemi ve 10 binden fazla personelin şu ando yoğun bir şekilde çalıştıkları bilgisini veren Erdoğan, “Önümüzdeki mart sonu itibarıyla Karadeniz gazını hanelere vermeye başlıyoruz” dedi.

Erdoğan, bunca sabotaja rağmen yapılanları değerli bulduklarının altını çizerek, “Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görmek bu başlıklarda kafidir” ifadesini kullandı.

YILDA 6-7 TON ÜRETİM HEDEFLENİYOR

Diğer yandan verilen bilgiye göre bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk külçe altının dökümünü yaptığı Söğüt’teki madenden, senede 6 ila 7 ton aralığında altın üretimi hedeflenmekte.